Az ország 5 legszebb kilátóhelye

Minden kirándulás csúcspontja az, amikor a fárasztó kaptató után elénk tárul a gyönyörű táj látványa. Hazánkban számos kilátó és gyönyörű panoráma várja a természet szerelmeseit. Most ezek közül összegyűjtöttük a legszebb kilátóhelyeket, amelyek biztosan felejthetetlen élménnyel ajándékoznak meg minket. Ki mondta, hogy hideg időben nem lehet túrázni? Meleg, vízálló ruhákat és bakancsokat elő, természetjárásra fel! Javaslataink egész évben várják a kirándulókat. Hogy minden szempontból zökkenőmentes legyen a kirándulás, ne feledkezz meg arról sem, hogy érvényes autópálya-matricával vágj neki az útnak. Még akkor sem késő, ha a nagy kalandért felhajtottál a sztrádára, és 60 percen belül észleled a hiányosságot. Ne ess kétségbe, csak húzódj félre egy pihenőhelyen, és a Simple applikációt használva néhány kattintással a mobilodon landol az e-matricád!

Prédikálószék (Visegrádi-hegység, 639 m)

Budapesttől nem messze, a Visegrádi-hegységben található talán az ország legnépszerűbb kirándulóhelye, a Prédikálószék. A csúcsra felérve feltárul előttünk a Dunakanyar legszebb panorámája, a Duna legjellegzetesebb kanyarulata a Börzsönnyel, amit 2006-tól egy három emeletes kilátóból is élvezhetünk. A hegyet legkönnyebben Dobogókőről vagy Dömösről, a piros jelzés segítségével közelíthetjük meg. 

Nagy-Péter-mennykő (Zempléni-hegység, 709 m)

A Zempléni-hegység kilátóhelyei közül kétségtelen, hogy a Nagy Péter-mennykő helyezkedik el legmagasabban, amelynek tetejéről gyönyörű panoráma tárunk elénk a hegyvidék erdőrengetegére. A 709 méter magas csúcsra felérve, az erdőből hirtelen kilépve vehetjük szemügyre a hullámzó hegyoldalakat. A hegytetőt Háromhuta településről közelíthetjük meg, ahol először a sárga, majd a kék jelzés kell követnünk. 

Tar-kő (Bükk, 949 m)

A Bükk-fennsík déli oldalán elhelyezkedő Tar-kő, 949 méteres magasságával jócskán a többi hegy fölé magasodik. A csúcsot legkényelmesebben Bánkútról közelíthetjük meg, vagy egy rövidebb, mintegy 7 kilométeres tanösvényen keresztül Olaszkapu-parkolótól is. A hegy tetejére felérve ameddig a szem ellát ormok, bércek, hegycsúcsok terülnek el a lábunk alatt. Tiszta időben egészen a Tokaji-hegyig is ellátni. 

Rezső-kilátó (Visegrádi-hegység, 701 m)

Dobogókő mellett található Rezső-kilátót egy könnyű 30 perces sétával, akár babakocsival is megközelíthetjük. A csúcsról kitekintve a Rám-hegyre, a Vadálló-kövekre, a Prédikálószékre és a Dunakanyarra is gyönyörű kilátás nyílik, a Duna túloldalán pedig a Börzsöny csúcsai is láthatók. 

Csobánc (Tapolcai-medence, 375 m)

A Tapolcai-medence szélén magasodó Csobánc bár nem a környék legmagasabb hegye, azonban panorámájával messze megelőzi nagyobb társait. A 375 méter magas csúcsról csodálatos kilátás tárul elénk a Balatonra, illetve a környező térségre. Legkönnyebben Gyulakeszitől egy 3 kilométeres szakaszon, a zöld jelzést követve közelíthetjük meg a csúcsot.