A mobilbérlet az ingázók életét is egyszerűbbé teszi

Rengetegen ingáznak naponta Budapest és a lakóhelyük között, nekik különösen megéri a Simple alkalmazás segítségével bérletet vásárolni. 

Tipikus kép: a hónap elején, amikor lejárnak a bérletek, hosszú sorok állnak a kasszáknál és az automatáknál. Ennél már csak az bosszantóbb, amikor nincs is a környezetünkben olyan hely, ahol megvásárolhatnánk a havi bérletet.

Hamarosan azonban tipikussá válhat egy másik kép is: kattintunk néhányat a telefonunkon, és anélkül, hogy bárkire várnunk kellene, kényelmesen, gyorsan, zavartalanul, sorban állás nélkül beszerezhetjük a mobilbérletünket. A Simple alkalmazás első hivatalos viszonteladóként kínál lehetőséget erre.

Felejtsd el a papírt!

Akármennyire is vigyázunk a bérletre, a kabátzsebünkből, a tárcánkból, de még a telefonunk tokjából is könnyen kicsúszhat. Hiába szerepel rajta az igazolványszám, csak a megtaláló jóindulatán múlik, hogy megpróbálja-e visszajuttatni hozzánk. Ha nem, akkor sajnos vehetünk egy újat. És akkor arról még nem is beszéltünk, milyen könnyen megeshet, hogy valamivel leöntjük a bérletet, amely így akár használhatatlanná is válhat. Ehhez képest a mobilalkalmazás segítségével vásárolt bérlet sokkal nagyobb eséllyel marad ép, hiszen jó esetben a telefonunkra úgy vigyázunk, mint a szemünk fényére. Pláne az ingázók, akik sokszor a buszon, vonaton, HÉV-en töltött időt telefonozgatással, hírolvasással töltik, tehát mindig a kezük ügyében van.

Nem fizetünk rá

Talán A Simple alkalmazásban vásárolt BKK-bérlet pontosan ugyanannyiba kerül, mintha automatából vagy a pénztárban vettük volna meg, nem számolnak fel tranzakciós illetéket és kezelési költséget. 

Minden olyan egyszerű!

Néhány kattintással és ugyancsak néhány adat megadásával pillanatok alatt beszerezhetjük a bérletet. Kezdésként csak le kell tölteni a Simple alkalmazást, majd egy regisztrációval könnyedén létrehozható a saját Simple fiók. Ezt követően a BKK Mobiljegyben kiválasztjuk a szükséges bérletet, az elmentett bankkártyánkkal kifizetjük, és az említett kétperces átfutás után már a miénk is. A Simple fiók és maga az app pedig további előnyök előtt nyit kaput: a fiókba elmentett bankkártyánkkal több ezer, Simple Pay-megoldást használó webshopban fizethetünk biztonságosan, néhány kattintással; az applikáció pedig nem csak a tömegközlekedést könnyíti meg, hanem akár taxit, ételt rendelhetünk, csekket fizethetünk be, parkolást indíthatunk, mozijegyet vagy autópálya-matricát válthatunk vele. 

Egyre bővül a paletta, a Simple alkalmazásban természetes és nem természetes személyek is megvehetik a félhavi és havi bérletet, továbbá beszerezhetők az időszakos jegyek, no meg a repülőtéri vonaljegy is. Sőt, már a tatabányai bérletek és jegyek is elérhetőek, és várhatóan több vidéki nagyváros kínálata is bekerül majd az alkalmazásba.

Jó-jó, de milyen technikai követelményei vannak?

Az appot android 5.0 vagy iOS 11, illetve ezeknél újabb operációs rendszerű telefonra lehet letölteni. A mobilbérlet megvásárlásához internetkapcsolat szükséges, de manapság szinte minden telefonon van mobilnet, így szó szerint bárhonnan, akár a reggeli kávénk mellől vagy a megálló felé sétálva is lehetőségünk nyílik erre. A vásárlásnak nagyjából kétperces átfutási ideje van: ennek köszönhetően az induláskor, de akár a megállóban várakozva is ráérünk beszerezni a jegyünket vagy bérletünket. 

Plusz a jegyek érvényesítéséhez működőképes kamerára is szükség lesz, de ez az okostelefonok korában nem lehet akadály. 

Biztonságosabb

Arról már írtunk, mennyivel könnyebb megőrizni a mobilbérletet, mint a papír alapút, de azt is hozzá kell tennünk, mennyivel biztonságosabb appon keresztül fizetni, hiszen nem kell készpénzzel vagy bankkártyával bajlódni. A Simple alkalmazáson keresztül bármely bank VISA, MasterCard és AMEX típusú bankkártyájával fizethetünk. 

Még mindig szükséged van pár érvre a váltáshoz? Segítünk!

A legnagyobb „fenyegetés” a mobilbérlet esetében az, ha elfelejtjük feltölteni a telefonunkat, mert akkor nem tudjuk bemutatni mobilbérletünket. Megnyugtatunk: ha ez megtörténne, öt munkanapon belül utólag is be tudjuk mutatni a bérletet.

A 100E repülőtéri járatra másnak is megvásárolhatjuk a jegyet, viszont praktikus, ha a bérletet magunknak vesszük meg, hiszen a napijegyek meg a bérletek személyhez kötöttek, a saját felhasználói fiókunkon keresztül érdemes megvenni őket. 

Az sem gond, ha időközben készüléket cserélünk, mert az érvényességi időn belül kétszer is áthelyezhetők más készülékre a jegyek és a bérletek.