Kőröshegyi völgyhíd – 2019 nyertese

Kiemelt kép forrása: https://www.sonline.hu

Talán már autóztál át rajta, talán már megcsodálhattad élőben, de vajon tudod hány ceruza teszi ki a hosszát? Hány Eiffel-torony nyom annyit, amennyit a híd betonacél szerkezete? Összegyűjtöttük völgyhidunk legérdekesebb tulajdonságait.

Amit a hídról tudni kell

A Kőröshegyi völgyhíd az M7-es autópálya viaduktja, és egyben Magyarország leghosszabb hídja. Párhuzamosan fut a Balaton déli partjával, Zamárdi és Balatonszárszó között, Somogy megyében helyezkedik el, Kőröshegy déli szomszédságában. 1990-ben vették elő a terveket, 2000-ben megállapodtak és 2001-ben fogadták el a képviselő-testületek.  Ez volt az egyetlen terv, melyet a szomszédos önkormányzatok is támogattak. Három évig zajlottak az építkezések, így 2007. augusztus 8-án adták át a forgalomnak a monumentális alkotást.

Érdekességek

A híd két cölöpje is rejt egy-egy liftet, melyekre a hídvizsgálatok miatt van szükség. Az építmény kivitelezési költsége összesen 51,175 milliárd forint volt, a 2007-es árakon számítva. Kétszer két sávval, 110 km/órás korlátozással van ellátva az autópályaszakasz ezen része, nincs leállósáv. Rendkívül ésszerű megoldás, hogy a hídpályáról lefolyó csapadékvizet egy külön, erre a célra készített tárolóba vezetik, ahol megtisztítják, így kerül a Kőröshegyi-Séd patakba, majd onnan a Balatonba. Varázslatos kilátásunk nyílik a híd lábánál elterülő horgásztavak mellől a kiemelkedő műszaki alkotásra, sőt, a Völgyhíd kávézó teraszán szintén megcsodálhatjuk a viaduktot. Régebben számos túrát szerveztek a pillérekbe, de ma már erre sajnos nincs lehetőség, azonban a Nezdei Kézfogó túra 22km-es útvonalán bármikor gyönyörködhetünk a létesítményben és a panorámában, sőt, átkelhetünk akár alatta is. Nem véletlen, hogy 2019-ben a Kőröshegyi völgyhíd lett az év hídja Magyarországon!

Videó a völgyhídról:

Számok, kicsit másképp

Különleges, korszerű technológiát alkalmaztak a híd megépítéséhez. A viadukt 1872 méter hosszú, ami azt jelenti, hogy nagyjából 4 Margit híd egymás mögött. Legmagasabb pontja 88 méter, azaz közel 3 kék bálnát tehetnénk egymásra, hogy kijöjjön ez a szám. Szélessége pedig 23,8 méter, tehát körülbelül 5 darab átlagos autó hossznyit kellene sétáljunk egyik szélétől a másikig. 370 úszómedence hossznyi, 18,5 kilométernyi cölöpből áll, és 16 620 tonna betonacélból, azaz másfél Eiffel-torony tömegéből építették meg a létesítményt. Büszkék lehetünk erre az esztétikailag lehengerlő, rendkívüli műszaki alkotásra, melynek monumentalitását a számok is kiválóan tükrözik.

Ki a hídmester?

A hídmester dolga, hogy az építmény szerkezeti állapotát ellenőrizze havi, negyedéves és éves rendszerességgel. A posztot az akkor még csak 27 éves Hanák Tímea kapta meg, aki augusztus 8-án ünnepli hídmesterségének 13.évfordulóját. Kétségkívül nincs tériszonya, sőt igen jó fizikai állapot is szükséges a szerkezeti elemek-, és hídtartozékok felülvizsgálatához, arról nem is beszélve, hogy az M7-es autópálya és az M70-es autóút 435 db hídja tartozik még a felügyelete alá, kiegészítve ezeket a támfalakkal és átereszekkel. A talpraesett mérnöknő továbbra is lelkiismeretes munkát végez a híd látogatóinak-, és átutazóinak megóvása érdekében.

Ne felejts el autópálya matricát venni a Simple, Matrica szolgáltatásán keresztül, ha Te is szívesen megcsodálnád országunk leghosszabb, leglátványosabb viaduktját!