Csusszanj bele a nyárba! – 5 kalandpark az ország minden tájától

Kiemelt kép forrása: Stephanie Ecate on Unsplash

Pünkösd hétvégéjén országszerte megnyitották kapuikat a kalandparkok: ha egy kis izgalomra vágytok, és a magasság sem riaszt vissza titeket, egy kis csúszkálás és mászkálás az egész család számára szuper program – na meg testedzés – lehet. Nem tudjátok, hova menjetek? Semmi gond! Cikkünkben 5 kalandparkból mutatunk egy kis ízelítőt, hogy könnyebb legyen kitűzni az úticélt.

Simple tipp: legyen a készülődés zökkenőmentes, és vásároljátok meg az autópálya-matricát gyorsan és egyszerűen a Simple alkalmazásban!

1. Hódítsd meg a lombokat! – Sárvári Kalandpark

Egy kis majomkodás belefér: a Sárvári Kalandparkban kedvenc gyerekkori időtöltésedet, a fáramászást most profi sportként űzheted. A fa természetes adottságain kívül a kiépített műfogások segítenek, hogy egyre magasabbra és magasabbra juss. Ha nem vonz az ilyen típusú csimpaszkodás, nekiugorhatsz a 10 méter magas mászófalnak is. A parkban kétségtelenül az erdei kötélpályák a leglátogatottabb játékok. Ebből 11 darab van, kisgyermek pályáktól a 8 méter magasban függő haladó pályáig mindenki megtalálja a szintjének megfelelőt.

2. Bevállalod a következő szintet? – Zamárdi Kalandpark

Van itt Tarzan-hinta, kötélháló-mászás és megannyi imbolygó függőhíd. A pályák egyre nehezebbé és nehezebbé válnak. A látogatók kedvence minden bizonnyal a park tavacskája fölötti átcsúszás, ez fixen megadja az adrenalinlöketet a folytatáshoz. Ha nem volt elég ennyi izgalom, kipróbálhatod a szabadesés-szimulátort is: a legbátrabbak egy 12 méter magas toronyból vetik le magukat, majd a biztosítókötél kíméletes fékezését követően biztonságban érnek földet.

3. Miután megnéztétek az állatokat – Budakeszi Kalandpark

A lenyűgöző erdei környezetben 6 különböző nehézségi fokozatú pályát találunk. A körülbelül másfél méter magasságban húzódó gyerekpályán a szülők a földön sétálva kísérhetik végig gyerkőceiket. Az extrém pályára csak a 18 éven felülieket engedik fel, ezen a mászás tényleg komoly fizikai erőnlétet igényel – a jutalom viszont egy 90 méter hosszú csúszás. A suhanás szerelmeseinek egyébként adott egy kizárólag csúszó akadályokból álló pálya is. Ha tökéletes egésznapos programra vágytok, ne hagyjátok ki a vadaspark meglátogatását sem.

4. Repülj, mint egy sólyom! – Zemplén Kalandpark

A dongó és a sólyom. A Sátoraljaújhely közelében kialakított kalandpark két sztárjáról van szó. A dongó fantázianév a Magas-hegyet a Szár-heggyel összekötő, zárt kabinos kötélpályára utal: az egykilométeres út alatt kényelmesen ücsörögve szemlélheted meg a tájat az elképesztő, 152 méteres magasságból. Akinek ez piskóta, nekimerészkedhet a pálya extrém változatának is: a sólyomról van szó, melyen ugyanezt a távot teheted meg annyi különbséggel, hogy a zárt fülkék helyett egy átcsúszó kötélpályán siklasz le. Ha ez a magasság sok, a libegőzést és a bobpályát ajánljuk figyelmedbe.

5. Ismerd meg az erdő rejtelmeit! – Kerekerdő Kalandpark

A kalandpark Kecskeméttől 18 kilométerre található. A kicsiket és a nagyokat a sok-sok szórakozás mellett felfedezni való is várja: a játékokon kívül egy erdei tanösvényt is találtok itt, melyen végig vonulva a Kiskunság és ezen belül a tölgyerdők élővilágával ismerkedhettek meg. A látogatókat 10 pálya várja, itt is különböző szintek közül lehet választani. Ezen az erdei kötélpályarendszeren kívül egy úgynevezett manó pálya is a rendelkezésetekre áll, ha van a családban három év alatti totyogó.