Időutazásra fel!

Kiemelt kép: A kép illusztráció – Forrás: pexels.com – Mike

Reziben a képzelet valósággá válik, vagy legalábbis valósághűvé. A Dinó- és Kalandparkban egész közelről vizsgálhatod meg az életnagyságú T-Rex végzetes állkapcsát, ha mered – nem is gondolnád, mennyire rémisztő ezeknek a hatalmas teremtményeknek még csak a megépített másával is találkozni.

Simple tipp: kerüld a slamasztikát, és vásárold meg autópálya-matricádat gyorsan, egyszerűen és érintkezésmentesen a Simple alkalmazásban.

A Zala megyei Rezi Keszthelytől és Hévíztől is csak pár kilométerre található. A település igazi kis ékszerdoboz: a Keszthelyi-hegység négy dombjának találkozásánál helyezkedik el. A völgy és a környező, erdővel borított domboldalak felfedezése már önmagában tökéletes célpontja lehet egy kellemes nyári kirándulásnak. Ha erre jártok, az utóbbi évek egyik legnagyobb szenzációját se hagyhatjátok ki: a rezi Dinó- és Kalandparkban egésznapos szórakozás várja a család minden tagját. A legjobb az egészben, hogy a játék közben csomó dolgot tanulhattok, a nem mindennapi élmény még a legkisebbekkel is segíthet megszerettetni magát a tudományt és a tudományos, vizsgálódó gondolkodást.  

A park 230 millió évvel ezelőttre repíti vissza látogatóit. A Földet ekkor őshüllők uralták – egy séta erejéig most megtapasztalhatjuk, milyen lett volna köztük élni. Nyugi, ezek a teremtmények nem fognak felfalni, arányaikat és az emberhez viszonyított méretüket megfigyelve viszont elképzelhetjük, milyen hatalmas erejük lehetett. Az már csak hab a tortán, hogy az életnagyságú dinoszauruszok nem csak úgy álldogálnak, hanem mozgatják fejüket, végtagjaikat, vicsorognak és még hangot is adnak ki.

Akkor sem ér véget a móka, ha az összes dinót megszemléltük: a 23 000 négyzetméteres park területén szuper kaland-elemek várják a mozgolódni vágyókat. Van többszintes kötélpálya, trambulin és mászófal. A legkisebbek kipróbálhatják, milyen érzés egy Triceratopson „lovagolni”, a mini markológépben ülve pedig megízlelhetik az izgalmas leletfeltáró ásatások hangulatát. A különböző játékokra nem kell külön jegyeket venni, az egyszer megvásárolt belépő a park összes játékának egésznapos használatára jogosítja fel a látogatókat. A belépőárakról, a nyitva tartásról és az aktuálisan elérhető játékokról a park weboldalán kaphatsz pontos információt.

Források:

dinoparkrezi.com

https://ilovebalaton.hu/latnivalok/2014-06-13/igazi-jurassic-park-a-balatonnal-dinopark-rezi

csodalatosbalaton.hu/helyek/sport-elmeny/dino-kalandpark-rezi-kotelpalya-maszofal