5 kihagyhatatlan program Sopronban

A VOLT fesztivál sajnos idén nem ad otthont ütős koncerteknek, de a hűség városaként is emlegetett Sopron rengeteg kikapcsolódási- és kulturális lehetőséget biztosít az oda látogatóknak. Biztosan nem fogod megbánni, ha egy picit körül nézel a városban és környékén!

Ha autóval mennél kirándulni, indulás előtt ellenőrizd, hogy van-e érvényes autópálya-matricád a szakaszra. Amennyiben nincs, intézd a matricavásárlást kényelmesen és biztonságosan a Simple alkalmazással.

Egy süti a belvárosban

A belváros telis-tele van jobbnál jobb cukrászdákkal. Egy finom sütemény, egy cappuccino vagy egy limonádé jól esik egy  hosszú séta után a Várkerületben. Sopron egyik jelképe a közel 60 méter magas Tűztorony, amit a XIII. században építettek, a Fő téren található. A tornyot látva könnyű eligazodni a belvárosban. Kitartó csigalépcsőzés után Sopron különleges látványa tárul elénk. Érdemes elsétálni a Széchenyi térre is, megnézni a Hűség kútját.

Fertőrákosi kőfejtő – Miocén Park

Ha valami igazán különleges programra vágysz, akkor érdemes ellátogatnod a Soprontól fél órányira található Fertőrákosi kőfejtő és barlangszínházba. A kőfejtő területén egy hatalmas, interaktív tematikus parkot alakítottak ki, ahol a látogató megismerkedhet a környék természeti szépségével és sokszínűségével, valamint a kőbánya kialakulásának történetével. A 2015-ös bővítés óta pedig már nem csak a felszínen, hanem a barlangbelsőben is szemlélődhetünk. A lenyűgöző belső terekben, a kitűnő akusztika miatt barlangszínházat alakítottak ki, ahol nyaranta színházi előadásokat, koncerteket és táncelőadásokat tartanak.

Adrenalin a kalandparkban és a bobpályán

A Bécsi dombon található a Soproni Bobpálya, ami egész évben várja a siklani vágyókat. 10 kanyar, 900 méter sikló rész, 26 méter szintkülönbség. A Lővérekre érdemes egy napot rászánni, hiszen egy jól-felszerelt kalandpark várja az adrenalinfüggőket. Három különböző nehézségű és magasságú felnőtt pálya, a bátraknak és a tériszonyosoknak és egy csúszópálya. A mászófalat is ki lehet próbálni, de akinek ahhoz van kedve, ping-pongozhat is.

Barangolás a Fertő – Hanság Nemzeti Parkban

Soprontól szintén egy 30 perces buszútra található a Fertő-tó, Sopron környékének egyik legnépszerűbb kikapcsolódási lehetősége. A tó hazai partvidéke a Fertő – Hanság Nemzeti Park részét képzi, így a természetkedvelőknek igazi csemege lehet e táj. Állatvilágáról hosszasan lehetne mesélni, de szavak helyett inkább beszéljen a látvány, amelybe a helyszínen belekóstolhatunk. A Nemzeti Parkről bővebben a https://www.ferto-hansag.hu/ – n olvashatsz.

Kirándulás

Aki a nyüzsgő város helyett inkább csendre és friss levegőre vágyna, érdemes ellátogatnia a 2400 hektáros soproni parkerdőben található Károly-kilátóba. Egy kényelmes, aszfaltos sétaút vezet fel a kilátóig, miközben élvezhetjük az erdő kristálytiszta levegőjét.  A kaptató már csak azért is megéri, hiszen a kilátó tetejéről csodálatos panoráma nyílik a környező tájra és főként, a Fertő-tóra.