A medencén túl – (pihenés és) aktív kikapcsolódás Hajdúszoboszlón

Kiemelt kép forrása: hajduszoboszlo.hu

Hajdúszoboszlóról bizonyára mindenkinek a hatalmas fürdőkomplexum ugrik be először – itt tényleg rengeteg lehetőség van a pancsolásra, azonban arról se feledkezzünk meg, mennyi mindent tartogat még a város az ide látogatók számára. Vessük hát bele magunkat a hajdúszoboszlói programlehetőségekbe!

Simple tipp: káoszos a nyaralás előtti készülődés? Legalább az autózás legyen zökkenőmentes: még indulás előtt vásárold meg az autópálya-matricát a Simple alkalmazással.

Biciklizős, bringóhintós városnézés, ha már eleget pihentetek

Ha nem vittetek magatokkal biciklit, van lehetőség a bérlésre – kétkeréken a saját tempótokban fedezhetitek fel a várost, ráadásul még sportoltok is közben. Eltekerhettek a hajdúszoboszlói halastavakhoz is, ha pedig belevágnátok egy combosabb menetbe, a közeli Nagyhegyesre, sőt Balmazújvárosba is eltekerhettek a kiépített kerékpárúton.

Ha egy kis felfedezésre vágytok, kanyarodjatok el a Kráter-tóhoz is. Egy aprócska tavacska ez, melyet mint egy gyűrű, úgy veszi körül a sűrű nyárfa-erdő – mindez egy pinduri pötty a végeláthatatlan szántóföld közepén, akárcsak egy oázis a sivatagban.

Ha nagyobb társasággal vagytok, egy bringóhintózást mindenképpen be kell vállalnotok – még felnőttként is poén, a gyerekeknek meg pláne nagy élmény lesz. A bringóhintóval hármat üttök egy csapásra: a négykerekű jármű hajtása remek szórakozási és sportolási lehetőség egyben, és még a városnézést is kipipálhatjátok. 

Szuper beülős helyek, ha esti programot keresnétek

Nem mindennapi ízélmények várnak Hajdúszoboszló éttermeiben: akár egy tradicionális magyar vendéglőben kóstolnád meg a frissen sült kenyérlángost, akár egy fine dining étterembe ülnél be egy pazar borvacsorára, a fürdővárosban biztosan megtalálod az igényeidnek legmegfelelőbb éttermet. A lazulós, beszélgetős esték helyszíneként romkocsmák és teraszos bárok állnak a rendelkezésetekre, de természetesen cukrászdákból és fagyizókból sincs hiány. Ha egy forgalmasabb helyet néztetek ki, mindenképp telefonáljatok oda előre, nehogy asztal nélkül maradjatok!

Gokart vagy paintball, ha egy kis izgalomra vágytok

Jöhet egy kis száguldozás? A hajdúszoboszlói repülőtéren kialakított gokartpályán most kiderül, ki vezet a legvadabban a csapatból. Nincs jogsid, és fogalmad sincs arról, hogy kell egy ilyen masinát irányítani? Gond egy szál se: a gokartozáshoz nincs szükség vezetői engedélyre, a helyszínen pedig minden szükséges instrukciót megkapsz az irányítással kapcsolatban.

A paintball egészen más típusú élmény. Itt nem csak magadra kell gondolni, hisz csapatban vagytok – össze kell dolgoznotok, hogy legyőzzétek az ellenfelet! Ne aggódjatok, a paintball teljesen biztonságos, ha betartjátok a játék előírásait. Valójában ételfestékkel töltött zselatint lövöldöztök egymásra – tehát ez is csak egy nagy kajacsata?

Úgyis erre voltál a leginkább kíváncsi: lássuk, mivel is vár a (Hungarospa) fürdőkomplexum

Először is ott van a termálvizes gyógyfürdő, valamint a fedett élményfürdő tematikus medencéivel és csúszdaparkjával. Ezek egyébként egész évben nyitva vannak. Nyáron a fürdőkomplexum szabadtéri strandfürdője és aquaparkja sokkal érdekesebb.

A strandfürdő 13 medencét foglal magába – vannak úszómedencék, gyermekmedencék és egy hullámmedence is, de kétségtelenül a „Mediterrán tengerpart” elnevezésű a legkiemelkedőbb mind közül. Ez Közép-Európa legnagyobb épített strandmedencéje, ráadásul olyan élmény- és látványelemekkel van felturbózva, mint például a homokos partszakasz, néhány pálmafa, egy világítótorony és egy kalózhajó. 

Ha csúszkálni is szeretnétek, a szabadtéri aquaparkba külön belépőt kell váltanotok (a fürdőkomplexum honlapján olvashattok arról, melyik belépő hova érvényes). Itt összesen 15 csúszdát próbálhattok ki, ezek közül 6 extrémcsúszda 16 méteres magasságból indul.

Ha felkeltettük érdeklődéseteket, a fürdőről, a programlehetőségekről és az éttermekről még többet olvashattok Hajdúszoboszló weboldalán.

Források:

https://hajduszoboszlo.hu/programok/bringazz-hajduszoboszlon

https://www.turautak.com/cikkek/latnivalok/termeszeti-ertekeink/nagyhegyesi-krater-to.html

https://hajduszoboszlo.hu/programok/kalandozasok-bringo-hinton

https://szallas.hu/programok/kemences-csarda-hajduszoboszlo-p3020

https://szallas.hu/programok/mirage-etterem-kavezo-hajduszoboszlo-p3040

https://hajduszoboszlo.hu/programok/gokartozas-a-repteren

https://hajduszoboszlo.hu/programok/dragon-paintball

https://hajduszoboszlo.hu/gyogyfurdo

https://hajduszoboszlo.hu/aqua-palace

https://hajduszoboszlo.hu/strand

https://hajduszoboszlo.hu/aquapark

https://www.hungarospa.hu/hu/Aquapark