Filmbarátok figyelem: irány az Etyeki Korda filmpark!

Kiemelt kép forrása: https://kordafilmpark.hu

Légy te is bennfentes és láss a kulisszák mögé! Ha mindig is érdekelt a filmgyártás világa, akkor irány Etyek! Az etyeki Korda stúdió kiállítása az elmúlt évek filmgyártásának történetét, és a filmes trükkök hátterében álló technikákat mutatja be az idelátogatóknak. Így akár a nyári szünetben szeretnél valami különleges programot magadnak vagy a családodnak, akár valamilyen filmimádó barátodat lepnéd meg szülinapja alkalmából– a stúdiólátogatás garantáltan hatalmas élmény lesz mindannyiótoknak.

A Korda Filmpark Kelet-Közép-Európa első filmes látogatóközpontja, amely a Korda Filmstúdióval közös, 35 hektáros területen fekszik. A Budapesttől kb. 30 km-re található filmparkot könnyedén eléred autópályán vagy akár Volánbusszal is – és a legjobb, hogy a Simple alkalmazásban mindkettőt megtalálod. Akár pályamatricára, akár mobiljegyre van szükséged, a Simple nemcsak a programötletelésben, de az odajutásban is segít!

Ha pedig az autós utazást választottad, a Simple Gépjármű-asszisztencia biztosítással arról is gondoskodhatsz, hogy egy esetleges műszaki meghibásodás keresztül húzza számításaidat, hiszen csak egy telefonodba kerül, és máris úton lesz a segítség.

Mi vár rád Etyeken?

A Korda Filmpark Látogatóközpontja bennfentes ismereteket nyújt Neked arról, hogyan készül el egy nemzetközi filmes szuperprodukció, miközben betekinthetsz a nemzetközi filmipar rejtelmeibe. A 2,5 órás vezetett élménytúra során részese lehetsz a nemzetközi és magyar filmgyártás modern gyakorlatának, interaktív installációkon keresztül megismerheted a filmkészítés legfontosabb állomásait, valamint kedvedre sétálhatsz, fotózhatsz az életnagyságú díszletvárosunkban.

A látogatás során három kiállítást is meglátogathatsz majd!

Korda Emlékkiállítás

Sir Alexander Korda – azaz Korda Sándor – neve sokak számára ismeretlenül cseng, pedig páratlan filmes munkásságot hagyott maga után Magyarországon és külföldön egyaránt. Benne tisztelik mind a mai napig a brit filmgyártás egyik alapítóját, illetve az első filmrendezőt, aki elnyerte a lovagi címet. Szülőhelyétől, a magyar Alföldtől kalandos úton jutott el a filmgyártás fellegvárába, Angliába majd az Egyesült Államokba, ahol olyan neves színészekkel, alkotókkal dolgozott együtt, mint Sir Laurence Olivier, Vivien Leigh vagy Charles Laughton. A Korda emlékkiállításon megismerheted a Korda testvérek, Sándor, Vince és Zoltán páratlan filmes munkásságát és regénybe illő életútját.

Stúdiótúra

A stúdiótúra során rövid sétát tehetsz a Korda Stúdió műtermei között és bepillanthatsz egy működő filmstúdió életébe. A Korda Stúdió adott otthont többek között a Pokolfajzat 2. – Az arany hadsereg (Hellboy 2. – The Golden Army), a Valami Amerika 2., a Kaméleon című filmnek, de a stúdió falai között forgott a Borgiák (The Borgias) című TV sorozat is. Megnézheted a New York utca díszletét vagy a középkori díszletvárost is. Pillants be a kulisszák mögé!

A stúdiótúra időtartama körülbelül 30-40 perc. Kényelmes lábbeli és az őszi-téli időszakban meleg öltözet javasolt.

Filmes Kulisszatitkok

Az interaktív filmes kiállításon a filmkészítés legfontosabb állomásaival találkozhatsz: megismerheted a filmgyártás legérdekesebb technikáit, az egyszerű fizikai törvényszerűségeken alapuló optikai csalódásoktól a filmbeli zörejek bonyolult művészetén át a digitális utómunka komplex folyamatáig. Fedezd fel a kiállítást, bátran próbáld ki az interaktív eszközöket, kóstolj bele a filmkészítés varázslatos világába!

Forrás:

https://kordafilmpark.hu/

https://kulturaonline.hu/korda_filmpark_latogatoi_kozpont_belepo_es_jegyarak_itt_6286

https://www.jegy.hu/program/korda-filmpark-latogatokozpont-kiallitas-szerdatol-vasarnapig-69728