Töltődj fel Zalakaroson – strandolás és szuper programok várnak!

A kiemelt kép csak illusztráció.

Belföldi nyaralást terveztek, de még nem választottátok ki az úti célt? Nos, Zala megye legkedveltebb üdülőhelyével, Zalakarossal aztán nem lőhettek mellé! Először is ott van a méltán híres Zalakarosi Fürdő Európa egyik legjobb gyógyvizével és rendkívül változatos medencéivel. Ez azonban nem minden, a Kis-Balaton környéke szuper programokat tartogat az ide látogatók számára.

Simple tipp: már elérhető a Simple alkalmazás legújabb terméke, a Simple Gépjármű-asszisztencia biztosítás. Menj biztosra, és kösd meg a biztosítást néhány kattintással a mobilodon, amivel most akár még nyerhetsz is! Sőt, ha most autópálya-matrica vásárlással kötöd egybe a biztosításkötést, akkor 10% kedvezményt kapsz a biztosítás díjából. 🎉A részletekért látogass el IDE.

Zalakarosi Fürdő

A Zalakarosi Fürdőben minden korosztály megtalálja a számára legideálisabb kikapcsolódási lehetőséget: az ellazító-gyógyító kezelések között átmozgatjátok izmaitokat az úszómedencében, a kicsik a gyermekvilág játékos medencéiben pancsolhatnak, míg az igazán bevállalósak a csúszdaparkban csobbannak nagyokat a vízbe.

Akár nyugalomra vágysz, akár pörgésre, a fürdőben biztos megtalálod az igényeidnek legmegfelelőbb medencét! A termálvízben üldögélve a kristálytiszta zalakarosi levegőt magadba szippantva lazulhatsz, a sportmedencében pedig vízi tornán pörgetheted fel a vérkeringésedet. A fürdő fedett részében a nyugalom birodalma vár szaunákkal, masszázzsal, iszappakolással – távozáskor úgy érzed majd, teljesen megújultál!

Természetesen van élet a locsi-pocsin kívül is, Zalakaros, és Zalakaros környéke szuper programlehetőségeket tartogat a számotokra – lássunk hát párat ezek közül is!

Zobori Élménypark

400 méter hosszú hullámvasút, nyári szánkózás a hófánk pályán, kalandos kötélpálya – a Zalakarostól 12 percre található Zalaszabar község többek közt ezekkel az attrakciókkal csábítja élményparkjába a környéken nyaralókat. Itt a szórakozásnak az se vethet véget, ha elered az eső: beltéren virtuális valóságon alapuló, valamint 3D-s játékszimulátorokat próbálhattok ki, ha pedig agytekervényeiteket is megmozgatnátok kicsit, próbáljátok ki, hogy ki tudtok-e jutni a trükkös, űr tematikájú szabadulószobából!

Zalakarosi Kertmozi

Mozizás a szabadban, retro hangulatban! A filmeknek viszont nem feltétlen kell retroknak lenniük, a Zalakarosi Kertmoziban például minden este – kivéve vasárnap és hétfőn, ezek szünnapok – a közelmúlt egy-egy nagydobását vetítik. Megnézni a zenés Pont az a dal-t a csillagok alatt, egy nagy adag popcorn és bodzaszörp társaságában? Mit nevezünk tökéletes estének, ha nem ezt? Ha ti is megtapasztalnátok az élményt, a havi műsort a kertmozi facebook oldalán találjátok.

Kápolnapusztai Bivalyrezervátum

A bivalyrezervátum nem csak az állatok bemutatása miatt fontos, hanem a hazánkban őshonosnak számító faj fennmaradásában, génállományának megőrzésében is meghatározó szerepet játszik. Zalakarosról csupán 13 percet kell autóznunk, hogy megleshessük ezeket a termetes jószágokat legelészés, dagonyázás közben. A túraútvonalat végig járva sokat tanulhatunk az állatok viselkedéséről, az istállókban pedig a hagyományos bivalytartás eszközeivel is megismerkedhetünk.

Források:

https://zalakaros.hu/koszonto

https://zalakaros.hu/gyogy-es-elmenyfurdo-zalakaros

https://zalakaros.hu/strandfurdo

http://zobori.hu/

https://zalakaros.hu/zobori-elmenypark

https://www.facebook.com/zalakarosikertmozi/

https://www.bfnp.hu/hu/latogatohely/kapolnapusztai-bivalyrezervatum-kis-balaton#prettyPhoto