Rendkívüli szálláshelyek Magyarországon

kiemelt kép forrása: csatangolo.blog.hu

Cikkünkben olyan szállodákat és meghökkentő szálláshelyeket mutatunk be Neked, amiket ha meglátogatsz, garantáltan emlékezetes lesz a vakáció. Szívesen aludnál majd’ 1000 méter magasan egy kilátóban, vagy kipróbálnád, milyen egy úszóházban lebegni egy tó közepén? – Mindezt megteheted, méghozzá idehaza.

Ha autóval indulnál felfedező útra, a Simple appban nemcsak az autópálya matricádhoz, de akár éves Simple Gépjármű-asszisztencia biztosításodhoz is hozzájuthatsz könnyedén! Ráadásul, ha a biztosításkötés előtt autópálya-matricát vásárolsz az alkalmazással, 10% kedvezményt kaphatsz biztosításod árából, a kockázatviselés is azonnal indul, sőt most még nyerhetsz is vele! A részletekért keresd fel a simple.hu weboldalt.

300 éves barlanglakások

Állítólag a múlt században még Budapesten is éltek emberek szellőzés nélküli sötét barlangokban. Ma már azonban egy barlanglakás csodás panorámával és utánozhatatlan hangulattal bír, és ezt bárki kipróbálhatja Magyarország, sőt Közép-Európa első barlangszállásán. Persze napjainkban nem a riolit tufa kőzetbe vájt üregek várják az idelátogatókat, hanem egyszerű, komfortos berendezéssel és teraszokkal ellátott lakóegységek, melyekről kilátni a falura és a mátrai hegységére.

Luxus jurták ősmagyar stílusban

Hallottál már a glamping-ről? A glamping kifejezés olyan újszerű szállásokat jelöl, ahol a természetközeli, nomád stílus a luxussal párosul. Erre tökéletes példa ez az alföldi szálláshely, ahol a a hagyományos sátras kempingezés élményét továbbgondolva a kényelmet és a luxust ötvözik a tradíciókkal. A napozóágyakkal, terasszal, padlófűtéssel, légkondícionálóval felszerelt belső három szintes jurta ősmagyar stílusban van berendezve, míg a nyitható üveg boltozat csodálatos kilátást ígér a magyar pusztára, mely egyedivé és feledhetetlenné teszi a „modern nomád” életérzést.

Disznóól

Természetesen nem a rumli miatt kapta az elnevezést a következő meglepő szálláshely, hanem mert történetesen tényleg egy disznóólból lett kialakítva. A Kovácsszénáján átalakított Disznyó Hotel 7db nyári szálással, egy közös fürdő és toalett helyiséggel várja a látogatókat. Habár maga a szállás puritán és hálózsákos, egy jelképes összegért cserében az erre kirándulók meghúzhatják magukat az éjszakára, amit a csillagos ég látványa tesz még különlegesebbé.

Hobbit ház egy ökotanyán

Rönökön, az Őrségi Nemzeti Park szomszédságában egy öthektáros területen különleges, mesébeillő hobbitházikó épült 2013-ban egy fiatal belga házaspárnak köszönhetően. A házat fagerendákból, fahasábokból, homokból és szalmából három hónap alatt húzták fel. Ha itt szállsz meg, akkor számíts rá, hogy a házaspár által vezetett ökogazdaságba is bepillanthatsz majd. Ők termesztik a zöldséget, a gyümölcsöt, saját méhészetük van, állatokat tartanak, a vizet kútból nyerik, fatüzelésű zuhanyzójuk és komposzt WC-jük van.

Afrikai életérzés a Bükkben

Festői környezetben, az Eger melletti Felsőtárkányon épült a Bambara Hotel, mely Afrika hangulatát hozza el a Bükkbe. A négycsillagos luxusszálloda tökéletesen valósítja meg a fekete kontinens művi változatát a félmeztelen vagy éppen népviseletbe öltöztetett kiszolgáló személyzettől kezdve a dizájnig. A hotel az észak-afrikai Maliban élő bambara törzstől vette a nevét, és berendezéseiben ugyanennek a törzsnek a hagyományait idézi fel.

Az ország legmagasabb szálláshelye – egy kilátó tetején

A Galya-kilátó a Galya-tető egyik csúcsán, a 955 méter magas Péter hegyesén álló, az Országos Kéktúra útvonalán található kilátó. A 30 méter magas kilátó két legfelső emeletén 3×5 fő részére bivakszállásokat alakítottak ki, melyek az ország legmagasabban fekvő szálláshelyei. A szobák lámpával, konnektorral és Wi-Fivel felszereltek. Mosdó, WC és zuhanyzó az épület lábától 250 méternyire található. No persze nem a felszereltsége a fő vonzereje ennek a szállásnak, hanem a tetőterasza, amely 360°-os panorámát biztosít. Kelet felé a kéklő Bükk látható, nyugatra a Börzsöny és a Cserhát tájai.

Forrás:

https://nivos-szallasok.hu/hazai-extrem-szallasok/

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/5-rendkivuli-szallashely-amirol-nem-is-gondolnad-hogy-magyarorszagon-van/

https://csatangolo.blog.hu/2019/10/10/10_legextremebb_szallas_magyarorszagon

impressmagazin.hu/7-kulonleges-szallas-az-orszagban-buboreksator-kilatoto-luxus-jurta