Nincs még programod az őszi szünetre? Ezeket a család is szeretni fogja!

A kép csak illusztráció, forrása: pexels.com

Közeleg az őszi szünet, és még nincs ötleted, hogyan foglald le a család legkisebb tagjait? A Simple ebben is segít! Cikkünkben olyan programokat mutatunk be országosan, amelyekkel élvezetes és eseménydús lesz az október vége.

Hogy minden simán menjen az időtöltés közben: vedd autópálya matricádat a Simple alkalmazáson keresztül sorban állás nélkül.

Középkori kalandok Bikalon

Töltsetek pár felejthetetlen napot az Élménybirtokon, Magyarország első számú középkori tematikus élményparkján! Van itt minden, mi szám-szájnak ingere: kézműveskedés, lovagi torna, állatudvar, középkori játszótér. A fiatalabb korosztályt interaktív mesékkel szórakoztatják az Élménybirtok színészei, az idősebb korosztály pedig diplomához is juthat, ha részt vesz Zina pikáns tematikájú szakképzésén. Reggeltől-estig folyamatos és változatos programokkal vár Bikal.

Geotúra Ipolytarnócon

Tegyetek időutazást a múltba, és keressétek fel az Ipolytarnóci Ősmaradványokat! Tematikus sétákkal fedezhetitek fel, milyen volt az ős tenger vidéke, amelynek legfontosabb maradványai a cápafogak, kövesedett fák, levéllenyomatok és az ősállati lábnyomok. A nagycsarnok kiállítása világszínvonalú, az egykori vegetációt egy ősnövénysarok rekonstrukciója teszi szemléletessé, a lábnyomok alapján rekonstruált állatok pedig háromdimenziós kivetítés segítségével elevenednek meg.

Múzeumok őszi fesztiválja

Nézzetek szét a Múzeumok Őszi Fesztiválja honlapon, hiszen november 11-ig még tart az őszi múzeum fesztivál! Régió, napszak és időpont szerint kereshető programlistát találtok a weboldalon, így bármerre is jártok az őszi szünet alatt, garantáltan találtok a kedvetekre való kiállítást.

Sétahajózás a Dunán

A Dunakanyar minden évszakban varázslatos. Kipipáltátok-e már a hajókirándulást a Dunán? Ha még nem, ez szuper program lehet egy napsütéses őszi kirándulás során családoknak és pároknak egyaránt. A MAHART Passnave által üzemeltetett sétahajó járatok ugyan nem úsznak fel Budapestig, de Szentendrén már felszállhattok a Visegrádra indulóra, majd a visegrádi kirándulás után vissza is térhettek vele a kiindulóponthoz. Minden járatra felvihető kerékpár, így egy biciklitúra bizonyos szakasza kényelmesen letudható ezen az úton.

Oxygen Adrenalin Park – Gyöngyös

Csúszni, mászni, kalandozni nagyon jó buli, főleg ha csodálatos hegyvidéki panorámában is gyönyörködhettek közben. Az ország legmagasabban fekvő kalandparkjában a bobpályát, a függőhidat, a canopy-t, a mászófalat, a quadpályát és a 360°-os (átfordulós) hintát is kipróbálhatjátok. A park legkülönlegesebb építménye az innen induló libegő, amely a kalandparkot és Sástót köti össze.

Forrás:

https://www.programturizmus.hu/ajanlat-oszi-szunet-programok.html

https://www.osmaradvanyok.hu/hu/tanosvenyek

blog.szallas.hu/oszi-programok-venasszonyok-nyara/