Öt szuper strand a Balatonnál

Kiemelt kép csak illusztráció, forrás: shutterstock.com

„Nekem a Balaton a Riviéra” – szól a dalszöveg, és mert az elmúlt időszakban a megszokottnál jóval több időt töltöttünk otthon, nyáron különösen nagy lendülettel célozzuk meg a magyar tengert. No de hova menjünk, mely strandok örvendenek leginkább közkedveltségnek? Mutatunk a népszerű célpontok közül ötöt, amelyekkel szinte lehetetlen melléfogni.

Simple tipp autós utazáshoz: Mindig ellenőrizd, hogy van-e az adott szakaszra érvényes autópálya-matricád! Amennyiben nincs, ne feledd, a Simple appban egyszerűen és kényelmesen megveheted éves megyei, vagy heti/havi/éves országos matricádat is! Részletek itt: simple.hu/e-matrica

Vonyarcvashegy

Amikor az idény végén rangsort állítanak fel a balatoni strandokról, az északi parton lévő vonyarcvashegyi rendre a legjobb fürdőhelyek között szerepel. A Lidó strandon hét hektárnyi zöldfelület, szuperül kiépített partszakasz és persze a csillogóan szép Balaton vár. És aki nemcsak a látvánnyal akar betelni, az oktatók segítségével kipróbálhatja a vízisí- és a wakeboardpályát is.

Balatongyörök

A tőle alig négy kilométerre, ugyancsak az északi parton található Balatongyörök szintén a strandtúra felkapott megállója. A tanúhegyek és a Szigligeti-öböl a várral együtt páratlan környezetként szegélyezi az árnyas és napos strandszakaszokat, és ha eluntuk volna a napon sütkérezést, akkor sokféle sportpálya csábít mozgásra.

Zamárdi

A Balatonhoz zarándokolók szintén kedvelt célpontja a déli parti zamárdi nagystrand, a méretei, a kiépítettsége és az adottságai miatt ez nem is szorul különösebb magyarázatra. Mivel partszakasz 3 km hosszan nyúlik is, még egy zsúfoltabb napon is kényelmesen helyet találunk, ráadásul a fürdőzés után a Tihanyi-félszigeten pihentethetjük meg a tekintetünket.

Csopak

Az északi parton a budapestiek és a családosok sztenderd helye Csopak, hiszen a tó fővároshoz közelebbi csücskéhez közel fekszik, és plusz vonzerő, hogy homokföveny kialakításával gondoltak a kicsikre, akik ennek köszönhetően biztonságosabban fürödhetnek.

Ha pedig a nagyobbaknak a strandröplabdapálya vagy a 15.0000 négyzetméteres zöldterület nem lenne elég, Magyarország első Wibit víziélményparkja is itt várja a strandolókat.

Balatonederics

A trendibb strandoktól picit eltérő a már-már retró hangulatú balatonedericsi strand, amely autóval, vonattal, busszal és kerékpárral is könnyen elérhető, ráadásul kimondottan tiszta a víz, és szép fokozatosan mélyül a meder. A retróhangulat nem jelent egyfajta régiességet, hiszen itt is remek szolgáltatások segítik a strandolókat, ám a kutyákat sajnos ide nem hozhatjuk, velük más helyeket érdemes felkeresni.

Simple tipp autós utazáshoz: Indulás előtt fontold meg a gépjárműasszisztencia biztosítás megkötését – ha probléma állna elő az út során (defekt, műszaki meghibásodás), biztosított jármű esetén számíthattok az azonnali segítségnyújtásra. Ha a Simple Gépjármű-asszisztencia biztosítást választjátok, a szerződést néhány kattintással megköthetitek az alkalmazáson keresztül.

Források:

https://csodalatosbalaton.hu/hirek/balaton/ezek-a-legjobb-balatoni-strandok-2020-ban/

https://csodalatosbalaton.hu/helyek/strandok/vonyarcvashegyi-lido-strand/

https://csodalatosbalaton.hu/helyek/strandok/balatongyoroki-strand/

https://csodalatosbalaton.hu/helyek/strandok/csopaki-strand-balaton-csaladbarat-vizielmeny/

https://csodalatosbalaton.hu/helyek/strandok/balatonedericsi-strand/