Strandolnánk? Irány a Velencei-tó!

Kiemelt kép forrása: unsplash.com

A nyári kánikulából olykor már csak az árnyas fákkal szegélyezett strandok jelenthetik a menekülést, és szerencsére nem is csupán a magyar tenger, azaz a Balaton mellett találunk kiváló fürdőhelyeket. Hazánk harmadik legnagyobb természetes tava a Velencei-tó, amelynek a környékén ugyancsak működnek népszerű és változatos kikapcsolódási lehetőségeket kínáló strandok, következzen közülük három.

Simple tipp autós utazáshoz: Mindig ellenőrizd, hogy van-e az adott szakaszra érvényes autópálya-matricád! Amennyiben nincs, ne feledd, a Simple appban egyszerűen és kényelmesen megveheted éves megyei, vagy heti/havi/éves országos matricádat is! Részletek itt: simple.hu/e-matrica

Velence Korzó és szabadstand

A Velence kapujának, az ország egyik legkellemesebb szabadstrandjának is nevezett Velence Korzó és Szabadstand egyik nagy vonzereje, hogy ingyenes, ám persze szól még mellette néhány másik érv is. Ötszáz méteres homokos partszakasz fogadja az érkezőt, ráadásul a lassan mélyülő vízfenéknek kellemes homokos az alja, így a kicsik is biztonságosan barátkozhatnak meg a vízzel. Futball- és röplabdapálya szolgálja a vízparti kikapcsolódást, míg vízibickli- és csónakbérlés, plusz ugrálóvár tarkítja a vizes programlehetőségeket. Ha pedig megéheztünk, a strand mellett éttermekkel és kávézókkal üzemel a szolgáltatóház.

Napsugár Strand

A homokos területtel szintén a tengerparti életérzést erősíti az agárdi Napsugár Strand, ahol a 350 méteres partszakasz valamelyik részén „verhetünk tábort” egy-egy strandolós napon. A családosoknak fontos infó, hogy a hely gyerekbarát, külön nekik szentelt strand működik, plusz játszótér és árnyékos rész is várja a kicsiket, igaz, a különböző szórakozási lehetőségekkel a többi korosztályról sem feledkeztek meg. Bónuszként a közelben 250 parkolóhelyből lehet választani.

Itt már fizetni kell a strandos mókáért, ám hétvégén is legfeljebb 1200 forint a felnőtt napijegy ára.

Tóbíró közi szabadstrand

Picit eltér az eddigiektől az ingyenesen használható Tóbíró közi szabadstrand, hiszen míg a mutatott strandokon lassan mélyül a tó, itt bizony hamarabb a derekunkig ér a víz. A partszakasz is rövidebb, csupán 80 méter hosszú, ám a helyen mégis megfér egy külön a gyerekeknek elkerített rész, amely medencére emlékeztet, plusz még egy kötöttpályás wakeboardpálya is. A vízparton szokásos snackeket, ételeket itt is gond nélkül beszerezhetjük, ráadásul strandröplabda- vagy focipályán is múlathatjuk az időt.

Simple tipp autós utazáshoz: Indulás előtt fontold meg a gépjárműasszisztencia biztosítás megkötését – ha probléma állna elő az út során (defekt, műszaki meghibásodás), biztosított jármű esetén számíthattok az azonnali segítségnyújtásra. Ha a Simple Gépjármű-asszisztencia biztosítást választjátok, a szerződést néhány kattintással megköthetitek az alkalmazáson keresztül.

➕ Bónuszként egy friss info: sokan keresték fel korábban a romantikus nevű Holdfény Sétány szabadstrandot, ám ezentúl a felújítás után tilos lesz fürödni, így ezt a helyet lehetőleg húzzuk ki a listánkról.

Forrás:

https://www.termalfurdo.hu/furdozes/a-velencei-to-legjobb-strandjai-6368

https://strand.hu/strand/velence-korzo-es-szabadstrand-470

https://agardinapsugar.hu/

https://strand.hu/strand/tobiro-kozi-szabadstrand-471