Kedvelt korcsolyapályák a fővárosban

Kiemelt kép forrása: shutterstock.com

A zimankós, szürke, hideg téli időben kevés dolognak örülhetünk, annak viszont speciel nagyon, hogy az időszakosan nyitva lévő, a szabadban található korcsolyapályákon is kedvünkre suhanhatunk a jégen. Mutatunk néhány kedvelt helyet Budapesten, ahol nagyjából február végéig hódolhatsz a téli szenvedélyednek!

Városligeti Műjégpálya

A festői környezettel a világ egyik legszebb nyitott korcsolyapályája a Városligeti Műjégpálya, amelyért akár a város másik végéből is érdemes elutazni. Az se tartson vissza senkit, hogy nincsen saját korcsolyája, mert nagyjából 2000 kölcsönözhető pár várja a korizni vágyókat – no meg óriási, 12 ezer négyzetméternyi jégfelület!

Ha távolabbi pontból keresnéd fel a budapesti jégpályák valamelyikét, vásárold e-matricádat a Simple alkalmazással, és a nyereményjáték időtartama alatt még akár 2.222.222 Ft-ot is nyerhetsz vele! Növeld nyerési esélyeidet, köss 10% kedvezménnyel Gépjármű-asszisztencia biztosítást is az autópálya-matrica vásárlástól számított 24 órán belül, így váratlan meghibásodás esetén sem maradsz magadra.

Müpa- és Bálna-jégpálya

A városligetinél értelemszerűen jóval kisebb, ám ugyancsak pazar környezetben található a Müpa melletti fedett, illetve a Bálnával szomszédos nyitott jégpálya. Mindkettőben közös, hogy ingyenes, így jegyet sem kell vásárolni, hogy a Duna partján, idilli környezetben suhanjunk a jégen. Persze népszerű is, így ne lepődjünk meg, ha kicsit várni kell, továbbá a Müpánál nyolc év alattiak nem mehetnek a jégre, így a legkisebbekkel érdemes másik pályát keresni.

Csepeli jégpálya és jégfolyosó

Megéri a város egy távolabbi pontjára látogatni, hiszen a csepeli jégpálya hazai szinten híres a jégfolyosójáról: a hangulatvilágításban 2.5 méter széles és 150 méter hosszú folyosón korizhatsz. Persze ez sincs messze, hiszen a pálya a HÉV-megállóhoz közel található, szóval akár már egy BKK-jeggyel eljuthatunk oda. A nyitott pályán és a folyosón didergők a kiadós korcsolyázás után egy méretes, a pályával szomszédos melegedőben fűthetik fel magukat.

Budapest Park

A nyári-kora őszi koncerthelyszín új oldalát mutatja nekünk, hiszen hatalmas, 1200 négyzetméteres jégpályát alakítottak ki a máskor a koncertezők lába alatt ropogó parketten, sőt itt is található egy kisebb jégfolyosó. Ingyenes belépés várja azokat, akik csak kortyolnának valami finomat, amíg az ismerős korizik, a jégre pedig barátságos árú jegy megváltása után lehet merészkedni.

Forrás:

https://csodalatosbudapest.hu/hirek/budapest/jegpalyak-budapesten-ahol-2021-telen-korcsolyazhatunk/

https://www.szuloklapja.hu/gyermekprogramok/7267/korcsolyapalyak-budapesten-2021:-15-jegpalya-ahol-iden-varjak-a-kicsiket-es-nagyokat-kulteri-es-belteri-koripalyak.html

https://www.magyarorszagom.hu/korcsolyapalyak-budapesten-bori.html