Karácsonyi vásárok, melyeket vonattal is elérhetsz

Kiemelt kép forrása: shutterstock.com

Az adventi gyertyagyújtáson, a szeretteknek nagy szívvel beszerzett ajándékokon és az ünnepi várakozáson túl a különböző vásárok miatt is különleges periódus a karácsonyi időszak. Hazánk több városa évről évre elvarázsoló vásároknak ad otthont, ám a környező országok látványosságai felett sem érdemes szemet húnynunk. Következzen néhány, amely vonattal is könnyen elérhető!

Mégis autóval keresnéd fel az említett helyeket? Amennyiben nincs érvényes pályamatricád a magyarországi szakaszra, vedd a Simple alkalmazással, és most akár 1.000.000 forintot is nyerhetsz vele!
További részletek itt: https://simple.hu/most-vasarolj-autopalya-matricat

Bécs

A Budapesttől csupán két és fél órára fekvő Bécs az év bármelyik időszakában remek úticél, ám karácsony környékén talán a legszebb arcát mutatja az osztrák főváros, mert bájos esszenciája összpontosul a puncsok, almás piték, sült gesztenyék és egyéb karácsonyi falatok íz- és illatfergetegében, plusz a karácsonyi fények alkotta mesevilágban. Ráadásul nem is egy helyen!

December 24-éhez közeledve szinte bármerre fordulunk, találunk néhány karácsonyi vásáros bódét, a központi részeken pedig a legnagyobb Weihnachtsmarktok uralják a teret. A legismertebb a városháza előtt található Christkindlmarkt, ám a belvedere-i és a schönbrunni kastélynál is párját ritkító látvánnyal egészül ki a vásári forgatag, és persze a Szent István-székesegyház környékét is érdemes felkeresni.

Zágráb

A zágrábi vásárokat is meg kell említenünk, hiszen nem lehet véletlen, hogy a horvát főváros korábban háromszor is elnyerte az Európa legjobb karácsonyi vásárának járó díjat. Az árusok Zágráb központi részén, a Jelacic téren, illetve annak környékén verik fel sátrukat, hogy évről évre pezsgő forgataggal nyűgözzék le az érkezőt.

Éppen a vasútállomáshoz közel található a méretes jégpálya, míg a különböző városrészekben összesen nagyjából 25 karácsonyi vásár teremt téli álomvilágot. A kis bódékban kézzel készített autentikus ajándéktárgyak és a horvát konyhára jellemző ízletes ételek, bódító italok kínálják magukat.

München

Persze gasztronómiai élvezetekben akkor sem lesz hiány, ha dél helyett nyugat felé vesszük az irányt, ugyanis a kényelmes Railjettel elérhető München garantáltan nem okoz csalódást.

A bajor metropolisz centrumában, a Marienplatzon található vásár már november végén megnyitja kapuit, és a fénypontot jelentő karácsonyfa egészen január 6-ig ékesíti a mindig vibrálóan életteli teret. A Kripperlmarkton természetesen az idén is kiállítják majd a részletgazdagságában is szép jászolokat. Itt és a Rindermarkton is be lehet szerezni a tipikus bajor és tiroli karácsonyi figurákat, míg egy-egy pohár forralt bort vagy egy darabka mézeskalácsot bármerre fordulva kezünkbe kerülhet.

Forrás:

https://www.visitingvienna.com/sightseeing/christmas-markets/

https://visitcroatia.com/christmas-markets/christmas-in-zagreb/

https://www.muenchen.de/veranstaltungen/muenchner-christkindlmarkt/muenchner-christkindlmarkt-2022-infos-zum-programm