Itt kempingezz a nyáron – mutatjuk kedvenc belföldi úticéljainkat

Minden évben kitelepültök a családdal pár napra a természetbe? Vagy a baráti társasággal döntöttetek úgy, hogy fesztiválok híján idén más típusú sátrazós buliba vágtok bele? Bárhogy is legyen, cikkünket olvasva szerezhettek egy kis inspirációt, ha még nem tudnátok, hova menjetek.

Simple tipp: miután kiválasztottátok az úticélt, gondoljatok a biztonságos oda-és visszaútra is – az Autómentés biztosítást már a Simple alkalmazásban is megköthetitek villámgyorsan és egyszerűen! A részletekért látogassatok el IDE.

Tisza-tó

Nem a véletlen műve, hogy a kisgyermekes családok előszeretettel választják úticéljuknak a Tisza-tavat: a sekély vizű partszakaszokon jól kialakított szabadstrandjain adott a biztonságos pancsolás lehetősége. Itt attól sem kell félni, hogy agyatokra megy a sok-sok pihenés, hisz számtalan programlehetőség áll a rendelkezésetekre. Biciklire pattanva körbe tekerhetitek a tavat a szuperül kiépített bicikliúton, ha pedig a karjaitokat is megmozgatnátok kicsit, részt vehettek egy evezős túrán is. Ha már erre jártok, a Tisza-tavi Ökocentrumot mindenképp meg kell néznetek: muflonok, pelikánok és vidrák várják, hogy felderítsétek őket, az Óriásakvárium különleges halfajtáiról pedig még szó sem esett.

Eger és környéke

Induljatok városnéző sétára Eger barokk stílusú belvárosában: a Dobó tér, a bazilika és az egri vár megtekintése semmiképpen sem maradhat ki. Ha elfáradtatok, töltődjetek fel egy étterem hangulatos teraszán falatozva. Ne felejtsetek el megkóstolni egy helyi borkülönlegességet – erre egyébként a Szépasszony-völgy borospincéiben is lesz lehetőségetek. Érdemes ellátogatni a közeli Noszvajra is, ahol az elképesztő De la Motte-kastélyt csodálhatjátok meg, na meg a kastély unikornisát. A programba mindenképpen építsetek be egy kiruccanást valamelyik fürdővárosba: Bogács, Egerszalók és Demjén is a környéken található.

Badacsony

Hazánk egyik legjelentősebb történelmi borvidékén egy arborétumi séta szinte elképzelhetetlen borkóstolás nélkül. A badacsonyörsi Folly Arborétumban százéves cédrusok között barangolhattok a páratlan balatoni panorámában gyönyörködve, miközben a megkérdőjelezhetetlen szakértelemmel készült borokból kortyoltok. A badacsonyi borvidékek és pincészetek felfedezése már önmagában remek program lehet, ha egy baráti társasággal érkeztek, viszont a családoknak sem kell attól tartaniuk, hogy a lehetőségek ennyiben kimerülnek: a Balaton-part egyetlen várának, a szigligeti várnak a felderítése a gyermekeknek is szuper élmény lehet, ahogy a balatoni sétahajózási is.

Nagykanizsa és környéke

Fedezzétek fel a Zalai-dombság tájait nagykanizsai szálláshelyetekről kiindulva! Már maga a város csomó látnivalót tartogat, ott van például a település legrégebbi háza, a Batthyány-kastély, a kanizsai vár emlékét őrző Várkapu-emlékmű és Vasember-ház, mely nevét a páncélos vitézt ábrázoló cégéréről kapta. A programlehetőségek nem merülnek ki csupán a városnézésben, Nagykanizsáról indulva remek egynapos túrákra indulhatok, ha aktívabb szórakozásra vágynátok: a nagybakónaki Kőszikla-szurdokban rejtett kis patakra és vízeséseke bukkanhattok, az újudvari Csibiti-völgyben pedig tavacskát és különleges növényvilágot találtok.

Források:

http://www.tiszataviokocentrum.hu/hu/okocentrum/foepulet

http://www.tiszataviokocentrum.hu/hu/tisza-to/kozlekedes-a-tavon

http://www.tiszataviokocentrum.hu/hu/tisza-to/strandolas

http://www.tiszataviokocentrum.hu/hu/tisza-to/kerekparozas

http://www.utazomajom.hu/bakancslistas-latnivalok-egerben

https://www.badacsony.com/mit_csinaljak/latnivalok/folly-arboretum-es-boraszat

https://www.badacsony.com/badacsony_regio/szigliget/szigligeti-latnivalok

https://www.badacsony.com/ajanlatok/hajoprogramok-a-badacsonyi-kikotobol

http://nagykanizsa.kornyeke.hu/nagykanizsarol-roviden

http://nagybakonak.kornyeke.hu/koszikla-szurdok-kicikla

http://ujudvar.kornyeke.hu/csibiti-volgy-es-to