Szuper romantikus úticélok, ha az utazás élményével ajándékoznátok meg egymást

Tárgyi ajándékok helyett valami olyasmire vágynátok, amely valóban emlékezetes lesz számotokra, emellett pedig még közelebb is hozza lelketeket? Utazzatok el együtt valahova akár csak egy napra is! A közösen eltöltött pillanatoknál nincsen értékesebb a mai rohanó világban, pláne, ha olyan úticélt választotok, amely mindkettőtök számára ismeretlen. Ehhez adunk pár tippet cikkünkben!

Tihany – a magyar tenger ékszerdoboza

A Balaton északi partján elterülő Tihany egy igazi kis romantikus menedék, ahol az Apátságból nyíló lenyűgöző kilátás (főleg naplementekor), a levendulaillatú mezők és a hangulatos vintage kávézók egyedülálló atmoszférát teremtenek. Az autentikus kisboltok és galériák pedig csak tovább fokozzák a hely varázsát. Érdemes tudni, hogy Tihanyban a téli időszakban általában a legtöbb vendéglátóegység és üzlet csupán a késő délutáni órákig van nyitva, de pont ebben rejlik a város idillje. Kicsit úgy érezhetjük, hogy elbújunk a nagyvilág zavaró tényezői elől.

Gemencei erdő

A Gemencei erdő romantikus varázsa legfőképpen a természeti adottságaiban rejlik. Nem csak a családok kedvence a legismertebb erdő hazánkban, de a szerelmesek is méltán kedvelik úgy. A párok élvezhetik a békét, a csendet és az üdítően zöld környezetet. A tiszta tavak, a csendes patakok és a gazdag állatvilág kiváló alapot teremtenek egy romantikus sétához, vagy mély beszélgetésekhez. Területén számos holtág, illetve sziget található, ahol egész nap csatangolhatunk. A környék felfedezéséhez választhatjuk a tanösvényeket, de ha valami különlegesebbre vágyunk, kisvasúttal is körbejárhatjuk az erdő legcsodásabb részeit. Tökéletes úti cél a túrázás szerelmeseinek!

Szentendre

Amennyiben nem szeretnénk túlságosan messzire menni, Szentendre lehet számunkra a tökéletes választás. Kanyargós utcák, eldugott, titkos sikátorok, plusz a Duna-part. Ezzel a kombinációval sosem lehet mellé lőni, ha romantikázásról van szó. Szentendrén mozi is található, így, ha meguntátok volna a sétálgatást, bátran térjetek be az autentikus, hangulatos film vetítésekre. Rengeteg jobbnál-jobb étterem és cukrászda is színesíti a várost, így tényleg találó opció lehet mindenki számára.

Lillafüred

Aki ismeri Lillafüredet, annak nem kell bemutatni, hogy miért is került bele a cikkünkbe. A Hámori-tó, plusz annak a környezete már önmagában is mesebeli látványt nyújt, de ezt még megkoronázza a háttérben megbújó Palotaszálló varázslatos képe is. Egy itt eltöltött nap kettesben akár beleillene egy szeretett Disney-filmbe is. Béreljünk ki egy csónakot a lágyan hullámzó tó mellett, és gyönyörködjünk a minket körülvevő tájban. A romantikus vonatutat a Lillafüredi Állami Erdei Vasúton tehetitek meg, ahol az erdő mélyén kanyarogva élvezhetitek a természeti szépségeket és egymás társaságát.

Forrás:

https://femina.hu/utazas/romantikus-helyek/

https://csodasmagyarorszag.hu/cikkek/5-plusz-1-igazan-romantikus-magyar-varos

https://www.joy.hu/romantikus-helyek-magyarorszagon-belul-102031