Virtuális kirándulás az országban

Természetes, hogy a négy fal között a természetbe vágyódunk, ám ezúttal más módszerekkel kell kielégíteni a levegőzés utáni sóvárgásunkat. Az ismeretterjesztő TV-műsorok, ha nem is adják vissza  a teljes élményt, valamelyest segítenek kizökkenni,  és elkalauzolnak hazánk (illetve a szomszédság) különleges tájaira. Összeszedtük a legkedveltebb televíziós programokat, melyek remek időtöltésként szolgálhatnak!

Gasztroangyal

Borbás Marcsi a kisebb települések és tájegységek szerelmeseihez szól TV-műsorában. A nézők nem csak a helyi gasztronómiával ismerkedhetnek meg, de a lokális hagyományokat, kulturális- és népművészeti ereklyéket és eseményeket is felfedezhetik a képernyőn keresztül. A hagyományőrző programok betekintést engednek az ott élő lakosok szokásaiba, az ízes ételek pedig csak megfűszerezik ezt az élményt. A műsor pazarul bemutatja a gasztronómia, a vallás, az öltözködés, a kultúra és a hagyomány összhangját, mi több a határon túli tradíciókban is megmártózhatunk, hiszen a stáb sokszor ellátogat külföldi, magyar lakta településekre.

Hazahúzó

Az ATV sokak által kedvelt műsora 45 perces etapokban nyújt ismereteket országunk különleges térségeiről, és rejtett kincseiről. Régi városaink történetei és érdekességei töltik meg tartalommal a műsort, de hagyományőrző múzeumokat és helytörténeti gyűjteményeket is körbejárhatunk virtuálisan. Ha azon kapod magad, hogy odaragadt szemmel bújod a televíziód, ne lepődj meg, hiszen a csodálatos magyarországi tájakat eddig még nem látott oldalukról ismerheted meg!

Ízőrzők

A készítők nagy örömére, 2007 óta egyre több emberhez jut el a műsor híre. Az epizódok rengeteg érdekességgel kecsegtetnek, a televíziós program főszereplői peddig maguk az adott település lakói. Nincs műsorvezető, sem narrátor. Nem csak a helyi gasztronómiai alapokat sajátíthatjuk el, hanem a kirándulási lehetőségeket, látványosságokat is lejegyezhetjük, hogy később ellátogathassunk ezekhez. A készítők arra is figyeltek, hogy az elhangzott receptek megmaradjanak az utókornak: a páratlan ételek elkészítéséhez fontos instrukciók az izorzok.hu oldalon is fellelhetőek. Végül, de nem utolsó sorban a műsor külön figyelmet szentel a hagyományőrző kézműveseknek és a különböző civil csoportoknak is

Itthon vagy!

A 20 perces magazinműsor a Magyaroroszágról szóló poros útikönyveket filmesíti meg, mesébeillő városok és térségek történeteivel ismerkedhetünk meg. Sokszor maga helyszín is olyan eldugott, hogy életünkben először hallunk róla. A modern útikalauz-tematikájú műsor keresztül-kasul kísér az országban, miközben a szabadidős programok és helyi nevezetességek is szerepet kapnak a hangulatos kis sorozatban.

Gyűjtsünk össze minél több különleges várost és helyszínt, ahova később lehetőségük lesz ellátogatni. Egy nyitott ablak, egy kis rágcsálnivaló, a televízió, és máris olyan, mintha a nappalinkban ülve utaznánk.