Horgásztavak itthon és a határon túl

Kiemelt kép forrása: Stepan Ivanov / Unsplash

Csak kiruccannál pár órára egy közeli horgásztóhoz? Esetleg az egész hétvégét egy új horgászhely megismerésével töltenéd? Bárhogy is legyen, cikkünket mindenképpen fusd át előtte, hátha feldobunk egy olyan desztináció ötletet, amire egyébként nem gondoltál volna!

Ha hosszú útra indulsz, készülj fel minden eshetősége: kösd meg Autómentés biztosításodat a Simple alkalmazásban néhány kattintással!

Harangozó-tó

A Tápióbicske és Tápiószentmárton határában található tóban elsősorban pontyot, amurt és kárászt foghatsz. Egy egész hétvégét eltölthet itt a család, hisz van kemping, ahol megszállhattok. Egy kisebb tóról van szó, szinte mindenki ismer mindenkit – itt nem csak egy horgász leszel a sok közül, hanem egy közösség tagja is egyben.

FZZ horgásztó (Ausztria)

Dél-Kelet Ausztriában, Kaindorf közelében találod a 8 hektáros tavat. Itt könnyen megeshet, hogy hatalmas kapásod lesz: valóságos nagyhalastó ez, melyben számos 25 kilogramm feletti ponty él. Friss levegő vár itt az erdő közepén, na meg nagy kihívások – a tó nehézségi szintjét illetően magas besorolást kapott. 

Szászpa-tó

Itt valójában két tó fogad minket: a nagyobb, 4,5 hektáros tóban hazánkban őshonos fajták élnek. Ebben a tóban valamivel nagyobb kihívás halat fogni, mint a kisebb, fél hektáros tavacskában. Ez utóbbi amolyan vigasztaló funkciót lát el – annyira tele van tömve halakkal, hogy innen szinte lehetetlen kapás nélkül távozni. A Szászpa-tónál egyébként éjszakai horgászatra is van lehetőség, legalábbis azoknak, akik rendelkeznek tagsági kártyával.

Smartinsko-tó (Szlovénia)

Pontyhorgászok figyelem! Nem véletlenül választják elsősorban ezt a tavat úticélul azok, akik hatalmas pontyokat szeretnének kifogni – ebben a vízben rekordméretű példányok is a horgodra akadhatnak. Ha már itt jártok, feltétlenül be kell iktatnotok egy kirándulós napot a környező erdőben, de akár a közeli hegyeket, dombokat is megleshetitek – tele van a környék felfedeznivaló természeti kincsekkel.

Belső-tó

A Balatontól nem messze, vulkáni tevékenység eredményeként alakult ki a tihanyi Belső-tó. Itt tényleg igazi festői környezetben horgászhatsz: a tó mögött a bencés apátság kettős tornya magasodik, mely szélcsendes időben tükörképét veti a vízfelszínre. Nem csak a csipkebokrok árnyékában élvezhetjük a kellemes időtöltést, hisz csónakbérlésre is van lehetőség.

Források:

https://www.horgasztokereso.hu/horgaszto/pest/tapiobicske/harangozo-to

https://pecatavak.hu/FZZ_to

http://szaszpahorgaszto.hupont.hu/

https://bojlistavak.hu/Smartinsko-to

https://csodalatosbalaton.hu/latnivalok/termeszeti-ertekek/belso-to-tihany-horgasz-kutyabarat-csonakberles/

http://www.tihanyinfo.com/Tihany/Tihanyi_latnivalok/Tihanyi_Belso_to.html

https://welovebalaton.hu/hely/tihanyi-belso-to