Ide utazz kis kedvenceddel! – 5 szuper állatbarát üdülőhely

Kiemelt kép forrása: Pexels / Cassiano Psomas

Nem nyaralás a nyaralás, ha kisállatodat nem viheted magaddal, nem igaz? Szerencsére számos olyan nyaralóhely létezik, ahol a házi kedvenceket is szívesen látják – cikkünkbe most kifejezetten olyan úticélokat válogattunk össze, melyek elsősorban a kutyás utazóknak kedveznek: kutyaúsztatásra alkalmas strandokról és szuper kutyabarát kirándulóhelyekről olvashattok, ha tovább görgettek.

Simple tipp: ha autóval terveztek utazni, indulás előtt fontoljátok meg az autómentés biztosítás megkötését – ha probléma állna elő az út során (defekt, műszaki meghibásodás), biztosított jármű esetén számíthattok az azonnali segítségnyújtásra. Ha az Autómentés biztosítást választjátok, a szerződést néhány kattintással megköthetitek az alkalmazáson keresztül.

Tiszafüred, Tisza-tó

A szabadstrand mellett kutyás fürdőhely várja az ebekkel érkezőket, karbantartott vízparttal, elkerített füves kutyafuttatóval és árnyékot adó fákkal. Ha pedig meguntátok a pancsolást, tele van a környék felfedeznivalóval: induljatok sétára a tó körül, derítsétek fel az élővilágot, ringatózzatok a vízen kis csónakban – a Tisza-tavon csomó lehetőség van evezős járművek bérlésére, a „fedélzeten” pedig, ha ezt előre egyeztettek, akár kutyusotokat is magatokkal vihetitek.

Fonyód

Pancsolás a Balatonban, négylábú barátoddal együtt? Pompásan hangzik, de ez még nem minden! Ott van még a nagy, füves terület, ahol a kutyusok kedvükre szaladgálhatnak, míg a gazdik a túlparton magasodó Badacsony látványában gyönyörködnek – a fonyódi kutyabarát fürdőhely igazi paradicsom a kutyások számára. Hűsölhettek a fák nyújtotta árnyékban, vagy felfrissülhettek a stégen a friss vízparti szellőben.

Délegyházi-tavak

Ha a főváros közelében kerestek olyan nyaralóhelyet, ahol a kutyákat is szívesen látják, a Budapesttől 27 kilométerre fekvő délegyházi tórendszernél nemigen találtok jobb lehetőséget. Több mint 300 hektárnyi vízfelület vár itt titeket, a tavak a lubickoláson túl horgászatra és különböző vízi sportok űzésére is kiválóan alkalmasak, és még csúszdapark is van – a család minden tagja imádni fogja az itt töltött napokat, a kutyákat is beleértve.

Zalaegerszeg, Gébárti-tó

Árnyékos, parkos környezetben sétálva közelíthetitek meg a Zalaegerszegtől nem messze fekvő Gébárti-tavat. Bár a tó nyugodt és tiszta vize már messziről magához csalogatja az ide látogatókat, fürdeni csak az erre kijelölt strandon lehet. A kutyáknak egy külön fürdetőhely van kijelölve. A tó környékén egyébként csomó szabadtéri sportlehetőség vár benneteket, ping-pong asztaloktól kezdve röplabdapályáig.

Szilvásvárad, Szalajka-völgy

A listában egyedüliként Szilvásvárad az a nyaralóhely, melynek meglátogatását nem csak a kutyabarát fürdőzési lehetőség miatt ajánljuk, a környéken egy egyszerű sétatúra is hatalmas élmény lehet a kutyának és a gazdinak egyaránt: a nagy zöld területeken új illatok, vadak és egyéb ingerek csigázzák fel az ide látogató ebeket, nap végére így nem csak a póráz végén loholó gazdi fárad majd el.

Források:

kutyabarat.hu/helyszinek/tisza_tavi_mancsos_pancsolo

https://welovetiszato.hu/kutya-jo-hirunk-van-tisza-to-kutyasoknak-kulonkiadas/

https://welovebalaton.hu/hely/fonyodi-kutyastrand

https://www.delegyhazitavak.hu/

kutyabarat.hu/helyszinek/szilvasvarad_szalajka_volgy

https://www.hellovidek.hu/utazas/2019/05/20/kisallattal-utaznal-ezek-a-legjobb-allatbarat-szallashelyek-most-magyarorszagon

http://www.szanhuzoklub.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=673:uedueljuenk-kutyaval-nyeremeny&catid=34:klub-hirek&Itemid=162