Napold el a nyár végét! – Utószezonban nyaralás előnyei

A kép csak illusztráció. Forrás: Pexels – Andrea Piacquadio

Borzaszt a tömeg, de azért jó lenne elmenni valahova? Te is megnéznél pár közkedvelt nevezetességet, csak kevesebb emberrel körülötte? Akkor nyaralj utószezonban!

Megesik, hogy az előszezonban a munka miatt még nem tudsz szabadságot kivenni, a főszezon árai pedig elrettentőek. Ám az augusztussal nem ér véget a nyár: az utána kezdődő útószezonos hetek és hónapok még csodálatos vakációs élményeket ígérnek. Összeszedtük, miért is érdemes ekkor útnak indulni.

  • Pénztárcabarátabb.

Az utószezon előnye, hogy a last minute utak, akciós szállás ajánlatok csak úgy bombáznak minket.  Utóbbi jóval olcsóbb, hiszen a főszezon már elmúlt, de a vendéglátósoknak és a szállodaiparnak is érdeke, hogy megnyújtsák a szezont, így akciókkal kedveskednek az oda látogatóknak.

  • Vége a forróságnak.

Ha próbáltál már várost nézni fülledt melegben, akkor pontosan tudod, hogy általában inkább a vízpartra vágyik ilyenkor az ember. Hiába a legszebb építészeti és történelmi látnivalók, ha közben a hőséggel kell küzdeni. Az utószezonban már lentebb kúszik a hőmérő higanyszála, és így kiváló lehetőségek adódnak azok számára, akik a pihenés során nem csak a parton heverésznének.

  • Könnyebb szállást találni.

Utószezonban többnyire úgy is útra kelhetsz, hogy nem foglaltál előre szállást, hiszen biztos lehetsz benne, jó eséllyel találni fogsz az igényeidnek megfelelőt, ráadásul – ahogy fentebb is említettük – a főszezoninál jóval kedvezőbb áron.

  • Csendes pihenés, lelki feltöltődés.

Sokan kifejezetten azért keresik a főszezonon kívüli kikapcsolódást, mert ilyenkor lehetőség nyílik a csendesebb pihenésre. A turisták tolongása gyakran nem teszi lehetővé, hogy átadjuk magunkat a pihenésnek, megteremtve ezzel a lelki egyensúlyt. Ha kisebb az embertömeg, kevesebb a stresszfaktor is – így lesz tényleg pihentető az üdülés.

Egy apró bökkenő:

  • Hátrány: Kiszámíthatatlanabb az időjárás.

Természetesen nem lenne teljes a cikkünk, ha nem érintenénk az utószezon nehézségeit. Ha belföldi nyaralást tervezel, érdemes azt is figyelembe venned, hogy Magyarországon augusztus után sokszor igazán őszies időjárással szembesülünk (bár az utóbbi éveket elnézve, szeptemberben sem ritka a nagyon meleg). Ez ne rettentsen el , megoldásként válassz olyan helyet, ahol akkor is találsz programot, amikor nincs strandidő.

Simple tipp: Akármikor is utazol, ha autóval mész,  válaszd az Autómentés biztosítást! Belföldön és akár külföldön is érvényes csomagok várnak rád, amelyeket könnyedén megköthetsz a Simple appban! Részletekről tájékozódj itt.

Forrás:

https://www.oney.hu/blog/vakacio-a-foszezonon-kivul-nyaralj-es-sporolj-egyszerre

https://www.life.hu/nyaridilemmak/20170612-eloszezon-vagy-utoszezon-igy-sporolhatsz-a-nyaralasodon.html

https://unipatika.hu/magazin/nyaralas-utoszezonban-mutatjuk-miert-egeszseges-patika-magazin

blog.utazol.hu/2011/09/le-ne-maradj-indul-az-utoszezon