Fotózd az őszi színpompát – festői tájak itthon

A kiemelt kép illusztráció. Forrás: Rula Sibai / Unsplash

A fotózás a szenvedélyed, vagy egyszerűen csak felfrissítenéd közösségi média profilodat pár szezonális fényképpel? Még indulás előtt ellenőrizd a memóriakártyád tárhelyét, hisz ezeken a helyszíneken tutira lesz mit kattintgatni – mutatjuk, melyik az az 5 hazai táj, amely őszi pompája teljesen elrabolta a szívünket.

Már csak egy jó fényképezőgép, vagy a megfelelő objektív hiányzik a fotózáshoz? Most nagyszerű kedvezményekre lelhetsz, ha a MediaMarkt-nál szerzed be a képkészítéshez új társadat! Tudtad, hogy ha Simple fiókban elmentett bankkártyáddal fizetsz, most még nyerhetsz is félmillió forintot?

Lillafüred

A vadregényes táj a narancs, a vörös és a barna különböző árnyalataiba burkolódzik, a dombok közül patinás kupolájú torony kandikál ki – az 1920-as években épül lillafüredi Palota Szálló ikonikus épületénél kevés jobb „fotóalanyt” találsz, ha a legszuperebb őszi tájkép elkészítésére hajazol. Még extrább lesz a kompozíció, ha lesétálsz a Hámori-tó partjához, és a vízfelszín tükröződését felhasználva lövöd el a fényképet.

Dunakanyar

A Dunakanyar környékén kirándulva nem igazán tudsz mellé lőni a fotóhelyszín megválasztásánál: akár a folyóparton sétálsz, akár a domboldalon kaptatsz felfelé, mindenhol lesz mit lencsevégre kapni, de a legjobb látvány kétségtelenül a csúcson tárul majd eléd. A visegrádi Fellegvár kőfalai mögül fotózva egy kis középkori hangulatot is belecsempészhetsz a képbe, ha viszont egy az egyben rá szeretnél látni a folyókanyarulatra, a prédikálószéki kilátót ajánljuk.

Őrség

Nagyon hagyományos, teljesen falusi hangulatú, az őszi színekben pedig még mesebelinek is nevezhető – az Őrség lankás tájain kirándulva mindenütt legelésző tehéncsordákba, valamint imádnivaló, fehérre meszelt falú, szalmatetős házikókba botlasz majd. A zsúfolt, nyüzsgő városi életből kiszakadva itt végre szabadnak érezheted majd magad, a környezetváltozás pedig kreatív látásmódodnak is jót tesz majd.

Balaton-felvidék

Egy falatnyi Toszkána vár a Balaton-felvidéken: a szőlőtőkék már arany színben úsznak, a tájat nyugodt légkör lengi be. Maga a tó is teljesen más arcát mutatja ilyenkor: vizét nem szántják fel ide-oda cikázó vitorlások, maximum pár vízimadár ereszkedik le sima tükrére. Kiránduljatok el a Badacsonyhoz is, itt a tanúhegy bazaltorgonákkal díszített oldalát is belekomponálhatjátok a képbe.

Boszorkánykő

A Bükki Nemzeti Park területén, Salgótarjántól nem messze található Salgó várának romja. Az épületből fennmaradt kőfalmaradványok egy szikla tetején helyezkednek el, 625 méteres magasságban. Innen még a Mátra- és a Bükk-hegységig is ellátni – mondanunk sem kell, mennyire varázslatos ez a kilátás, amint a környező erdők narancsos színekbe borulnak. A vártól pár perc sétára található a Boszorkánykő néven ismert sziklaorom: különös formáját mindenképp tekintsétek meg, ha erre jártok.

Források:

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/5-elbuvolo-szepsegu-oszi-kirandulohely/

https://hotelhonti.hu/oszi-visegradi-programok.html

https://divany.hu/offline/2018/10/28/orseg-utazas-kirandulas/

https://utazom.com/cikk/a-balaton-felvidek-osszel

https://www.evamagazin.hu/oszi-kirandulohelyek-magyarorszagon-belfold-utazas-119717https://ng.hu/termeszet/2019/04/26/kalandozas-vulkani-kupok-kozt-salgo-vara-es-a-boszorkanyko/