Közlekedési eszközök, amelyek népszerűek lettek az utóbbi időben

Kiemelt kép forrása: pexels.com/Daria Obymaha

Bár az autót emlegetik a legkényelmesebb közlekedési eszközként, régóta nem csak négy keréken érdemes róni az utakat. A városban különösen kifizetődő lehet más eszközöket választani, hiszen a nagy forgalom miatt olykor gyorsabban célba érünk velük. Összegyűjtöttünk három közlekedési eszközt, amely a közelmúltban a korábbinál is népszerűbbé vált.

Kerékpár

Egyre többen váltanak kerékpárra, és nemcsak tavasszal vagy nyáron, netán a még kellemes időjárást hozó ősszel, hanem kezd négy évszakos lenni használata. Sok munkahely ösztönzi, hogy az alkalmazottak kerékpárral járjanak munkába, és szép számmal gondolják úgy, hogy ezzel is tesznek az egészségükért. Bár a nagyobb táskák, vagy laptoptartók hordozása fejtörést okozhat a kétkeréken történő munkábajárás során, kis figyelemmel minden kihívást meg lehet oldani: a kerékpáros webshopok széles kínálatában tucatnyi kosár, és csomagtartó között válogathatunk igényeink szerint.

Elektromos kerékpár

A kerékpár erényei jellemzik az elektromos kerékpárt is, amelynek hajtása azonban kisebb erőkifejtést igényel. Az elektromos kerékpárnak köszönhetően még mindig elmondható, hogy a használója szabad levegőn mozog, ráadásul még kevesebb energia felhasználásával juthatunk el vele úticélunkhoz.

Elektromos roller

Egyre többször látjuk ezt a kis szerkezetet elsuhanni mellettünk a nagyvárosban, hiszen sokan már nem a lábbal hajtott verzióra esküdnek, hanem az elektromos változatra. Típustól függően 20-40 kilométer per óra a maximális sebesség, és van olyan, amelyik akár 60 kilométert is megtesz egyetlen töltéssel. Nem csak időspórolás szempontból praktikus, hanem a hosszú munkanap utáni fejszellőztetést is kipipálhatjuk a rolleren gurulva.

Így szállíthatjuk őket a tömegközlekedésen

Az sem jelenthet problémát, ha egy szakaszon a közösségi közlekedést választjuk a kedvelt eszközök szállítására, de érdemes előtte pontosan tájékozódni az adott járat menetrendjében és hirdetményében, ezt pontosan hogyan tehetjük meg. Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a kerékpárnak külön jegyet vagy bérletet kell venni, továbbá egy utas legfeljebb egy kerékpárt szállíthat. Érdekességként hasznos lehet tudni azt is, hogy a roller és az összecsukott roller – a kormány figyelembe vétele nélkül, a 100x100x20 cm méreten belül – kisméretű kerékpárnak számít, a kisméretű kerékpár pedig ingyen szállítható kézipoggyászként.

Te még papírozol? Válts mobiljegyre a Simple app segítségével! Budapest-bérleted vagy napijegyed bárhol, bármikor megvásárolhatod mobilodon készpénz- és érintkezésmentesen!