Ha a fővárosba visz az utad – öt izgalmas budapesti látnivaló

Akár Budapesten élünk, akár nem, a főváros annyi látnivalót kínál, hogy mindig találni valami újat, ráadásul a felfedezéséhez elég a Budapest-bérlet is. Összegyűjtöttünk öt látnivalót, amikkel feldobhatjuk utunkat.

Árnyas séták birodalma – a Városliget

A Városligeti andalgással egy csapással több legyet is ütünk. Nagyokat sétálhatunk a hatalmas fák alatt, megnézhetjük a Hősök terét, a kívülről is meseszép Szépművészeti Múzeumot, a Városligeti Műjégpályát és a Csónakázótavat, a bűbájos Vajdahunyad várát, bónuszként elsétálhatunk a fővárosi állat- és növénykert mellett.

A látvány varázsa – a Várkert Bazár

Akármerre nézünk, elképesztő panoráma tárul elénk a Várkert Bazárnál. A Budán található építészeti műremek a felújítást követően újjáéledt, onnan körülnézve a legszebb Duna-partszakaszt látjuk. A Várkert Bazárt folyamatosan gondozzák, ezért mindig kellemes élményt nyújt.

Nem lehet megunni – a Halászbástya

Ha andalgás és séta, már-már kötelező látni a Halászbástyát, mert semmihez sem fogható este a kivilágított Halászbástyán sétálni. Nemcsak mi gondoljuk így, a Budai Várnegyed részeként már 1987 óta része a világörökségnek. A várbusszal könnyen eljutunk a Halászbástyára, ám ha már arra járunk, a Mátyás-templomot sem érdemes kihagyni.

Apró szobrok nyomában

Budapest egyre ismertebb a különböző, apró szobrokról. Sokan kincsvadászatként szoborkeresésbe kezdenek, és igyekeznek megnézni a Rubik-kockát, Noé bárkáját, Brekit, a lelógó ágyújú Szomorú tankot, Mekk mestert és a Kockásfülű nyulat. Ha van Budapest-bérleted, már csak az útvonalat kell megtervezned, hogy eljuss mindegyikhez.

Megelevenedik a múlt – a Memento Park

A Memento Parknak több része van, az egyik legkedveltebb a szoborpark. Összesen 42 olyan szobrot, emlékművet vagy alkotást állítottak ki, amelyet 1945 és 1989 között a kommunista kultúrpolitika szerint helyeztek el a főváros több pontján. A szobrok között sétálva úgy érezhetjük, megelevenedik a múlt.

Elő a bérlettel, és fedezd fel a fővárost! Netán még mindig papírjeggyel vagy bérlettel utazol? Válts inkább mobiljegyre a Simple app segítségével, így a mobilodon bárhol, bármikor készpénz- és érintkezésmentesen vásárolhatod meg a Budapest-bérletedet vagy napijegyedet.

Forrás:

https://varkertbazar.hu/

https://hu.wikipedia.org/wiki/Hal%C3%A1szb%C3%A1stya

https://traveladdict.hu/kincsvadaszat-budapesten-miniszobrok-nyomaban/

http://www.mementopark.hu/?lang=hu