Kirándulóhelyek, ahol élvezheted a tavasz első napsugarait

Kiemelt kép forrása: shutterstock.com

Már a küszöbön a tavasz, az első napsugarak kirándulásra csábítanak. Sokszor nem is kell messzire merészkednünk, hogy egyedi szépségű látnivalókra leljünk. Összegyűjtöttünk néhányat hazánk kedvelt kirándulóhelyei közül, ahol kellemesen tölthetjük a pihenőnapunkat, miközben a természetben barangolunk.

Simple tipp: tarts mindent egy helyen, a telefonodban! A Volánbusz valamennyi helyi és helyközi járatára a Simple alkalmazásban találhatóMobiljegy” menüpont alatt is megvásárolhatod a menetjegyedet vagy bérletedet.

Sőt, ha 2021.02.09 és 2021.03.01. között az appban a mentett kártyás fizetést választod mobiljegy vásárlásodhoz, akár meg is nyerheted az 5×100.000 Ft-os bankkártya egyikét! Részletek a nyereményjátékról itt!

Rám-szakadék

Ha túrázni szeretnénk, érdemes ellátogatni a Rám-szakadékhoz, hiszen a vulkáni eredetű szurdokvölgy igazán szép, és egyes szakaszai még nagy kihívást is jelenthetnek, hiszen a 112 méteres szintkülönbséget kell legyőzni. A több mint 35 méter mély és olykor csupán 3 méter széles szakadék alján állandóan víz csörgedezik. Éppen emiatt érdemes tájékozódni, mielőtt útnak indulunk, mert a hóolvadáskor és nagyobb esők után a picinyke vízfolyás akár patakká is duzzadhat. A környék ráadásul remek sétaútvonalakat kínál, így az egész családdal is kényelmes lehet a kirándulás.

Szalajka-völgy

Mintha nem is idehaza szemlélődnénk, úgy érezhetjük magunkat a Gloriette-tisztáson, pedig a mesés füves tér Magyarországon, egészen pontosan Szilvásváradon található. Ugyanott, ahol a Szikla-forrás, a Fátyol-vízesés, a Szalajka-forrás, a pisztrángos tavak, a kisvasút és az Istállós-kői-barlang. A Szalajka-völgy pompás családi program a többségében akár babakocsival is könnyedén végigsétálható tereppel, és zárásként akár a helyi pisztrángból készült finomságokat is megkóstolhatjuk.

Kaptárkő (Szomolya)

Hazánk sok-sok elképesztő geológiai képződményének egyikét Szomolyán, illetve annak határában találjuk. A riolittufa-vonulat összesen 13 kaptárkövet vonultat fel, régi korok emberei 132 fülkét vájtak beléjük. Aki arra jár, eldöntheti, melyik teória tetszik neki a legjobban: van, aki szerint a kaptárkövek síremlékekként, mások szerint bálványtartókként vagy méhkaptárokként szolgáltak. 2019-ben teljesen megújult a tanösvény, így korlátokkal óvott lépcsőkön juthatunk el a kaptárkövekhez.

Forrás:

https://parkerdo.hu/turizmus/latnivalok/ram-szakadek/

https://www.szilvasvarad.hu/hu/szalajka-volgy-tura

https://kirandulastippek.hu/bukk/szomolyai-kaptarkovek