Három kedvelt budapesti strand- és gyógyfürdő

Kiemelt kép csak illusztráció, forrás: shutterstock.com

Budapest világszerte híres a gyógyvizeiről, továbbá gyógy- és strandfürdőiről. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen míg mások messzi vidékekről utaznak ide megmártózni a habokban, nekünk elég lehet felpattanni egy tömegközlekedés eszközre, hogy élvezzük a gyógyvizeket, vagy egyszerűen a mélyből érkező karsztvizet. Jöjjön három fővárosi strand, illetve strandfürdő, ahol álomszerűen telhet egy nyári nap.

Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdő

A Palatinust szinte lehetetlen kihagyni a fővárosi strandok és fürdőhelyek listájáról, hiszen már a zöldellő Margitszigeten kéklő medencék látványa elvarázsol, és akkor még egy percet sem pancsoltunk…  

A műemlékvédelmi védettség alatt álló strandfürdő volt Budapesten az első, amely megadta a szabadban fürdés élményét az embereknek, ráadásul egy ideje már egész évben

nyitva van. Ami a szabadtéri attrakciókat illeti, éppen az idén száz éve készült el az 5000 négyzetméter vízfelületű nagymedence, amelyet három részre osztottak, az úszó- az élmény- és a strandmedence olyan, mintha egybefüggene, kicsivel arrébb pedig a hullámmedence a tengeri élményt hozza el nekünk. A vízellátást gyógyvízforrások biztosítják, így nemcsak a lélek, a test is felfrissül a gyógymedencében.

Paskál Gyógy- és Strandfürdő

Ha már megmutattuk a budapesti strandok „legöregebbjét”, következzen a legfiatalabb strandfürdő, a Paskál, amely a Palatinushoz hasonlóan szintén egész évben nyitva tart. A fürdő csupán 1989-ben épült meg, a parkosított, kulturált környezet azonban hamar népszerűvé tette. A beltéri részen gyógy-, tan- gyerek- és élménymedence, no meg merülőmedencék vízében úszkálhatunk, míg kint a gyerekmedencén túl príma úszómedence, plusz kellemesen meleg relax- és strandmedence vár.

Pünkösdfürdői Strandfürdő

A fővárosi forgatagból kissé kijjebb esik Pünkösdfürdő, amely a természetközeliségével és a szépségével marasztalja az érkezőt. A rózsalugasok és a hatalmas fák, illetve napozós részek között található három medence, amelyet 556 méter mély kút langyos karsztvize biztosít. Maga a strandfürdő még jócskán az előző században, 1935-ben jött létre Hajós Alfréd tervei alapján, és a 2000-es évek elején megejtett fejújításkor élmény- és gyerekmedencével plusz finn szaunával bővült.

Ha kedvet kaptál valamelyikhez, a BKK-nak köszönhetően olcsóbban próbálhatod ki őket: a 2021. június 1. és június 30. között érvényes Budapest-bérletekkel ugyanis 20 százalék kedvezménnyel válthatsz online felnőtt belépőjegyet a budapesti gyógyfürdőkbe és strandokra. Az érvényesítéshez csupán annyit kell tenni, hogy június 1. és július 4. között ellátogatsz erre a weboldalra, és a vásárláskor beírod kuponkódként a Budapest-bérleted számát. További részleteket itt találsz!

BKK bérletedet egyszerűen és kényelmesen megvásárolhatod a Simple appon keresztül is a mobiltelefonod segítségével! Itt töltsd le az alkalmazást!

Forrás:

https://www.punkosdfurdo.hu/bemutatkozik-a-strand

https://www.palatinusstrand.hu/

https://www.paskalfurdo.hu/

https://bkk.hu/jegyek-es-berletek/ajanlatok/furdojegy-20-kedvezmennyel/

https://jegyek.budapestgyogyfurdoi.hu/