Családbarát szállodák a Balatonon

Kiemelt kép forrása: shutterstock.com

Egyre több balatoni szálloda ismertetőjele a családbarát kifejezés, hiszen tényleg fontosnak tartják, hogy a pihenésre szánt idő korosztálytól függetlenül a család minden tagjának gondtalan kikapcsolódás legyen.

A családbarát szállodákban a szobák felszereltségétől kezdve a szórakozási lehetőségeken át egészen olyan „apróságokig”, mint az ágynemű-textíliák, kiemelt figyelmet fordítanak a részletekre – a részletekre, amelyek együtt a szülőknek és lurkóknak egy feledhetetlen vakáció hátterét, alapját adják meg. Ha kíváncsi vagy, görgess tovább az összeállításunkra, amelyben mutatunk néhány családbarát balatoni szállodát.

Siófoki szieszta

Bár több város is versenyben van a címért, sokan Siófokot tartják a Balaton fővárosának, ha pedig családdal errefelé vesszük az irányt, akkor a Hotel Azúr ideális pihenőhely lehet. A szálloda családi hotelként hirdeti magát, hiszen nagy hangsúlyt helyeznek arra, hogy kiszolgálják a gyermekkel érkezők igényeit. A hatalmas ősfás park nyári forróságban is kellemes helyszín a játékra, ráadásul a lurkók felhőtlenül viháncolhatnak a külső- és belső élménymedencékben, továbbá a két gyermekmedencében.

Megpihenni Tapolcán

A tavasbarlangjáról is híres Tapolca kedvelt úticél a Balatonon, és egy jól megválasztott szállodával tényleg nagybetűs vakáció lehet a pihenés. A Hunguest Hotel Pelionban „óvodával”, a Tapolca Pocak Klubbal várják a kisebbeket, akik itt a mesék birodalmában érezhetik magukat, ráadásul kreatív órákon és programokon vehetnek részt. A wellness részen található gyerekpancsolóval szintén a gyerekeket kényeztetik, akik változatos játékos programokból választhatnak.

Móka minden korosztálynak

A Balatontól kevesebb mint tíz kilométerre található Alsópáhokon a köztudottan család- és gyermekbarát Kolping Hotel, amely amolyan második otthonná válhat a nyaralás idejére. A legkisebb gyerekektől kezdve a felnőttekig mindenki megtalálja a szórakozását, hiszen a hotel szomszédságában található Adrenalin Arénában, klimatizált fedett élményparkban lehet falon mászni, trambulinozni, míg a hotel udvarában lévő, csupa vidám színben pompázó játszótéren, Bobóországban játszani.

Ha Tihanyba vágyunk

A Tihanyi-félsziget nemcsak a levendula virágzásakor népszerű célpont, hanem az egész nyári szezonban, hiszen a különleges balatoni mikroklíma, a tó és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park együttesen csábít kikapcsolódásra. A Club Tihany Resort megfelelő bázis lehet akár a csillagpont szerű túrákhoz, kirándulásokhoz, hiszen családoknak ajánlott szobákkal vagy rusztikus, a természetet kedvelő famíliákhoz illő, jól felszerelt faházakkal várja a pihenni vágyókat.

Forrás:

https://blog.szallas.hu/top10-csaladbarat-wellness-a-balatonnal/

https://clubtihany.hu/

https://www.hotelazur.hu/

https://www.hunguesthotels.hu/hu/hotel/tapolca/hunguest_hotel_pelion/

https://kolping.hotel.hu/