Balatoni nyár – utazz vonattal az üdülőhelyre!

Kiemelt kép forrása: shutterstock.com

A MÁV-START az ország legkülönbözőbb pontjairól biztosít közvetlen járatokat a Balatonhoz a nyári időszakban. A jegyek kényelmesen megvásárolhatók a jegy.mav.hu online felületen  illetve a MÁV applikációban is. Az online fizetés a SimplePay rendszerén keresztül történik – ne feledd, hogy Simple-fiókodba mentett bankkártyáddal akár egy kattintással kifizetheted a jegyet!

🚆✅Tudtad, hogy ha a vonatot választod utazásodhoz, most még egy értékes nyeremény gazdája is lehetsz? 👇

Nem kell mást tenned, csak regisztrálni vonatjegyed, vagy bérleted vásárlását ITT, és tied lehet egy első osztályú Lenovo tablet!

Közvetlen vonatok Budapestről a Balatonhoz

Déli-part

Budapest és Balatonszentgyörgy között óránként közlekednek InterCity vonatok. Ezek a járatok csak a nagyobb állomásokon állnak meg, Budapest-Kelenföldről így akár 73 perc alatt eljuthatunk Siófokra. A déliparti sebesvonatok ezzel szemben mindenhol megállnak, így biztosítva az InterCitykkel nem elérhető települések megközelítését. A biciklisek figyelmébe is a sebesvonatot ajánljuk, ugyanis a szerelvény nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsival közlekedik.

Északi-part

Idén bővült az északi partra tartó  járatok száma, Budapest-Déli pályaudvartól minden órában indul vonat Balatonfüredre, kétóránként pedig InterCityBalatonfüred és Tapolca között személyvonatok biztosítják az összeköttetést, így a part menti településekről vonatra pattanva egyszerűen eljuthatunk például Badacsonyba. Az északi partról a Balaton nyugati medencéje is elérhető: Tapolcáról a Helikon InterRégió vonatokon Keszthelyre és Balatonszentgyörgyre is eljuthatunk.

Győrből, Pécsről és Szombathelyről közvetlenül a Balatonhoz

Bővített járatszámmal biztosít összeköttetést a Balatonnal a Dél- és Nyugat-Dunántúl vasúthálózata. Győrből és Pécsről a Helikon InterRégió vonatokon utazhatunk a tóhoz. Szombathelyről pedig a Kék Hullám InterCity vonatokkal érhető el Balatonfüred.

Közvetlen járatok Miskolcról, Nyíregyházáról és Szegedről a Balatonhoz

Naponta egy-egy vonatpár közlekedik Kelet-Magyarország nagyobb települései és a Balaton között. A járatok többsége a déli partot veszi célba, végállomásuk Fonyód. Kivétel a Tekergő expressz, mely Nyíregyházát és Zánkát köti össze.

Utazz az új emeletes vonaton!

Számodra is az a kedvenc része az utazásodnak, amikor a Balatonhoz érve végre már a vonat ablakából szemlélheted a tó vizét? Hidd el, még ezt az élményt is lehet überelni: az emeletes vonat felső szintjéről még szuperebb kilátásban lesz részed. Az emeletes vonatok a hétvégi Szolnok-Fonyód és Szob-Fonyód járatokon (Napfürdő és Jégmadár expresszvonatok) közlekednek.

Extra tipp:

A Balaton24 és Balaton72 napijegyekkel korlátlanul utazhatunk 2. kocsiosztályon az érvényesség kezdetétől számított 24 illetve 72 óráig:

  • vonattal a part menti települések között
  • vonattal Tapolca és Sümeg között,
  • a Balatonfenyvesi kisvasút vonalán
  • a Volánbusz Zrt. által közlekedtetett autóbuszokon Balatonfüred – Tihany szakaszon is korlátlanul utazhatunk

Balaton24 Duo és Balaton72 Duo napijegyekkel nem csak a Balaton körül, hanem Tapolca – Sümeg, Fonyód – Lengyeltóti között, a Balatonfenyvesi kisvasút vonalán valamint a Volánbusz Zrt. által a térségben közlekedtetett autóbuszokon 123 település között is korlátlanul utazhatunk.

Forrás:

https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/balatoni-nyar-2021