Utazz a családdal vonaton, zsebeld be a kedvezményeket

Kiemelt kép forrása: shutterstock.com

A családi nyaralás tervezésekor súlyosabb összegekkel is kalkulálhatunk az útiköltségre. Egyes kedvezményeknek hála azonban például a vonatozással is faraghatunk ebből az összegből, hogy utána az így megtakarított pénzt inkább a gyerekek szórakozására vagy a saját kikapcsolódásunkra fordítsuk. Össze is gyűjtöttünk néhány hasznos információt arról, milyen opciókat vehetünk igénybe a családi vonatozáskor.

🚆✅Tudtad, hogy ha a vonatot választod utazásodhoz, most még egy értékes nyeremény gazdája is lehetsz? 👇

Nem kell mást tenned, csak regisztrálni vonatjegyed, vagy bérleted vásárlását ITT, és tied lehet egy első osztályú Lenovo tablet!

A kísérőkre is gondolnak

Azt szinte minden szülő tudja, hogy amíg a gyerek nem tölti be a hatodik életévét, addig bármelyik kocsiosztályon ingyen utazhat, majd 14 éves koráig is 50%-os kedvezményes menetjegyet lehet váltani neki a másodosztályú kocsikra. No de mi a helyzet a kísérőkkel?

Az a jó hírünk van, hogy ők is jutányosabb áron szerezhetik be a vonatjegyeket. Még csak nagycsaládosnak sem kell lenni ahhoz, hogy például az apuka és az anyuka is spóroljon a jegyáron, hiszen egy akciónak köszönhetően a vonatjegy már egy gyermekkel utazva is 33%-kal olcsóbb lesz egy vagy két kísérőnek.

Ez a szabály nemcsak a kisgyerekekkel érvényesíthető, hanem a 18 év alatti fiatalokkal is, ráadásul a jegyet több módon is beszerezhetjük, azaz megvehetjük a pénztárakban, a jegykiadó automatáknál interneten és az okostelefonunkon is.

Ennek köszönhetően belföldön már egy gyerekkel is bármelyik kocsiosztályon kedvezőbb áron utazhatnak a kísérők, csupán arra kell figyelni, hogy az első osztályon ki kell fizetni a 2. és az 1. osztály közötti különbséget, illetve, ha olyan vonattal utazunk, akkor az IC pót- és helyjegyről se feledkezzünk meg.

Nagycsalád, nagy árengedmény

A vonatos kedvezményeknek hála, a nagycsaládosok még a fentinél is többet spórolhatnak a vakációra, hiszen remek lehetőséget vehetnek igénybe: az egy vagy két, legalább három saját gyermekével utazó szülő, továbbá a gyermekek is 90%-os árengedménnyel vonatozhatnak! Ez nemcsak a 18 éven aluli gyermekkel kapcsolatban érvényesül, hanem még azokra a 26 év alatti fiatalokra is igénybe vehető, akik nappali képzésben tanulnak, és érvényes diákigazolványuk van.

Te mire költenéd a vonatozással megspórolt pénzt?

Extra tipp:

Diák vagy? Utazz Vakáció bérlettel!

A Vakáció 15, 3060 vagy 90 napos bérlet korlátlan utazást biztosít másodosztályon a MÁV-START és a GySEV teljes belföldi hálózatán. A bérletet a MÁV appban veheted meg, ha van virtuális bérletigazolványod. Ne feledd: a SimplePay felületén keresztül Simple-fiókba mentett bankkártyáddal is fizethetsz, így még gyorsabban véglegesítheted a tranzakciót.

Forrás:

https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/csaladi-kedvezmeny-mar-egy-gyerektol

https://www.mavcsoport.hu/sites/default/files/upload/page/mav-start_dijszabas_6._12.09_mod.pdf