Tengerparti nyaralás vonattal

Kiemelt kép forrása: mavcsoport.hu

Még csak most tervezed a nyaralást? Sós vízre vágysz és pálmafákra? Nincs autód, nem szeretsz hosszasan vezetni vagy szívesen átaludnád az utat és még a környezetet is óvnád? Akkor mutatunk néhány népszerű adriai üdülőhelyet, ahová vonattal is könnyedén eljuthatsz.

🚆✅Tudtad, hogy ha a vonatot választod utazásodhoz, most még egy értékes nyeremény gazdája is lehetsz? 👇

Nem kell mást tenned, csak regisztrálni vonatjegyed, vagy bérleted vásárlását ITT, és tied lehet egy első osztályú Lenovo tablet!

Split – csak egy ugrás Brac és az Aranypart

Ha szereted a mediterrán kisvárosok hangulatát, és a pálmafás kikötőket, akkor irány Split az Adria InterCity-vel! A gótikus műemlékektől hemzsegő belvárosban vagy épp a halpiacon biztos, hogy te is száz és száz képet készítesz majd. De amiért igazán nagy itt a sürgés-forgás, az a kompkikötő, amely a vasútállomástól gyalogosan mindössze öt percnyire található. Innen indulnak a menetrendszerinti kompok a legkedveltebb szigetekre, mint Brac és Hvar, ahol eldugott kis fürdőhelyek várják az arra tévedőket. Ismerős a plakátokról a kosszarvú, homoskos strand? Na, az itt van!
Split közvetlen éjszakai vonattal, légkondicionált háló-, és fekvőkocsikkal közlekedik Budapestről, hetente háromszor. Az igényes étkezőkocsiban meleg ételt is lehet venni illetve, kávé, üdítő és reggeli várja az utasokat.

Infók itt: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/nemzetkozi-utazas/ejszakai-utazas-adriara-megujult-kozvetlen-vonattal-budapest-es-split

Rijeka – a tengerparti Andrássy út

A kalandos történelmű Rijeka Horvátország fontos közlekedési központja. Egykor Fiume néven ez volt a Magyar Királyság kikötője. Az óvárosban a mai napig számos szecessziós, neo-gótikus épület és sok magyar vonatkozású műemlék található. A mediterrán hangulat egyedülállóan keveredik a klasszikus bécsi vagy akár budapesti építészeti jellemzőkkel. Mindezeknek köszönhetően egy belvárosi séta során könnyen el tudjuk képzelni, milyen lenne az Andrássy út – a tengerparton. Rijeka strandjai az óvárostól északra találhatóak. A Ploce strand a helyiek körében nem véletlenül népszerű: tiszta vizű – Kék Zászlós – apró kavicsos tengerpart. De az igazi gyöngyszem a közeli Opatija. Rijekába közvetlen vonattal Budapestről az Istria Expressz vonattal juthatunk el. Mivel ez is éjszakai vonat, ezért hálókocsikkal közlekedik, méghozzá naponta. Jó hír, hogy van étkezőkocsi is, ahol meleg ételt, snacket, üdítőt, kávét is felszolgálnak.

Infók itt: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/nemzetkozi-utazas/horvatorszag

Opatija – Sissi kedvelt nyaralóhelye

Az Isztria babérillatú édenkertjét a Monarchia kedvenc fürdővárosaként ismerjük. Nyugatos íróink Abbázia néven emlegették, ugye így már ismerős? Opatijába Budapestről naponta, az Istria Expressz  étkezőkocsis, hálófülkés, közvetlen éjszakai járatával juthatunk el – csak el ne felejtsünk Rijeka előtt leszállni. Itt mindent megtalál az utazó: mediterrán óvárost, eldugott tengerpartot és a magyar múlt örökségeit. Ez a város mindig is a felső tízezer üdülőhelyeként működött, aminek a mai kor turistája is élvezheti az előnyeit, hiszen mesés villák és káprázatos szállodák sorakoznak a parton.

Infók itt: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/nemzetkozi-utazas/horvatorszag

Extra tipp:

Ha online vásárolod meg a nemzetközi vonatjegyed, több időd marad az utazás megtervezésére. Sőt! A START Európa típusú nemzetközi vonatjegyeket már a MÁV Mobil appban is megveheted.  Ne feledd: a SimplePay felületén keresztül Simple-fiókba mentett bankkártyáddal is fizethetsz, így még gyorsabban véglegesítheted a tranzakciót.

Koper – és a szlovén Adria

Koper óvárosa egy kis szigeten kezdett el kialakulni, melyet a középkorban összekötöttek a szárazfölddel. Emiatt a látnivalók nem a félszigeten találhatók, hanem a kereskedelmi kikötő déli oldalán. Ezen a déli részen terül el a tengerparti Žusterna nevű üdülőnegyed is, villákkal, üdülőkkel, szállodával. Kopert naponta közlekedő éjszakai járattal, az Istria Expresszel érhetjük el Ljubljanán keresztül, átszállás nélkül. Szlovéniának ugyan nincs hosszú tengerpartja, de Piran és Portoroz igazi itáliai hangulatot árasztó tengerparti üdülőhelyek. Ide úgy juthatunk el, ha Kopernél átszállunk másik vonatra, vagy úgy, hogy Ljubljanáig hálókocsiban vonatozunk, innen pedig menetrendszerinti busszal utazunk a tengerpartra.

Infók itt: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/nemzetkozi-utazas/szlovenia

Pula – az Isztria csúcsa

Pula (magyarul Póla) az Isztria-félsziget legdélebbi kisvárosa ugyancsak az Istria Expressz vonattal érhető el – átszállással. A gyönyörű strandok mellett történelmi látnivalókban is gazdag a város. Ha itt járunk, nézzük meg a római kori amfiteátrumot, amelynek több tízezer főt befogadó küzdő- és nézőtere lenyűgöző látványt nyújt az óvárossal és a tengerrel a háttérben. A Habsburg Birodalom hadikikötőjévé váló város később iparvárossá alakult, így ma keveredik benne az antik és a modern jelleg. Gyerekekkel utazóknak kihagyhatatlan az Aquarium Pula, az egykori erődben berendezett óriási akváriumrendszer, ahol az Adria vízi élővilágát mutatják be testközelből.

forrás: www.mavcsoport.hu