Vonatos tippek: így utazhat veled a kutyád

A nyár a pihenés időszaka, és a kikapcsolódás bizony nemcsak a gazdinak, hanem a kutyának is jár. Gond egy szál se, ha vonaton szállítanád magaddal a kedvencedet, a MÁV-START-nál csupán néhány szabályt kell követned, és veled tarthat kutyusod.

Nemcsak a tudnivalókat mutatjuk, hanem adunk néhány ötletet, hogy milyen helyeken látják szívesen a négylábú barátodat is.

🚆✅Tudtad, hogy ha a vonatot választod utazásodhoz, most még egy értékes nyeremény gazdája is lehetsz? 👇

Nem kell mást tenned, csak regisztrálni vonatjegyed, vagy bérleted vásárlását ITT, és tied lehet egy első osztályú Lenovo tablet!

Kutya a vonaton? Lehetséges!

Mondjuk úgy, hogy a kutyus pihenhet egy nagyot a vonatúton, hiszen a kézipoggyászra vonatkozó szabályok érvényesek rá, azaz zárt szállítóeszközben lehet élő állatot is szállítani. Ez azt jelenti, hogy például kosárban, ketrecben vagy ládában kell lennie, és abból az utazás alatt nem szállhat vagy léphet ki, ezzel szeretnék megóvni az utasok ruházatát, kézipoggyászát, no meg a vasúti berendezéseket.

A vonatra egyébként még szájkosárral és pórázon vezetve vihetjük fel a kutyát, és a vonaton kell elhelyezkednie a megfelelő szállítóeszközben. Ne felejtsük el, hogy egy utas maximum két kutyust utaztathat magával, és a nagytestű, 20 kilónál többet nyomó ebnek kijjebb kell maradnia, csak a személykocsi peronján szállítható. A jószágnak is venned kell jegyet, úgynevezett élőállat-viteldíjat szükséges fizetni.

Két különleges kutyának, a segítő kutyának és a szolgálatban lévő a rendőrségi kutyának mindenhova bejárása van, őket leszámítva viszont az ebeknek az 1. osztályú kocsin, illetve az étkezőkocsin kívül kell maradniuk.

A kutyának is csomagoljunk?

Akinek van háziállata, az pontosan tudja, hogy a jószágnak is kell egy kicsit csomagolni az útra. Ami a vonatos utazást illeti, az elvárt „tartozék” nem foglal sok helyet, ám annál fontosabb. A kölyök, azaz három hónapnál fiatalabb kutyust leszámítva a gazdánál ott kell lennie az Eb egy évnél nem régebbi veszettség elleni oltási bizonyítványa.

Itt szívesen látják a kutyádat is

Nemcsak mi, a kutyák is szeretnek fürödni, így közösen lehet kedves célpont Fonyód, Balatonföldvár, ahol kutyabarát stranddal vagy kutyás stranddal várják a négylábúakat. Egy másik országrészbe, jópofa nevű tiszafüredi Mancsos Pancsolóban is hűsítő fürdőt vehetnek szőrős barátaink. A Velencei-tónál a Drótszamár Kempingben a gazdikhoz hasonlóan ők is nyaralós otthonra lelnek, vagy éppen a Délegyházi-tavaknál a Tavirózsa Kemping lehet a befutó.

Forrás:

https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/gyakran-ismetelt-kerdesek/eloallatok-szallitasa

https://www.evamagazin.hu/ezek-a-legjobb-hivatalos-kutyas-strandok-117382https://www.hellovidek.hu/szorakozas/2019/06/22/ezek-a-legjobb-kutyabarat-strandok-most-magyarorszagon-itt-a-lista

Kiemelt kép forrása: mavcsoport.hu