Kalandok Európában – amit az Interrail bérletekről tudni kell

Talán neked is eszedbe jutott már, milyen klassz lenne egy hátitáskával vonatra szállni, és akár egymagad, akár társasággal körbejárni Európát. Egyik nap még az Eiffel-torony tövében szelfizni, a másik nap a brüsszeli Atomium tetejéről lepillantani a Mini-Europe-ra… Az utazáson ez nem múlik, mert az Interrail bérletek a korlátlan európai vonatozás lehetőségét kínálják.

🚆✅Tudtad, hogy ha a vonatot választod utazásodhoz, most még egy értékes nyeremény gazdája is lehetsz? 👇

Nem kell mást tenned, csak regisztrálni vonatjegyed, vagy bérleted vásárlását ITT, és tied lehet egy első osztályú Lenovo tablet!

Két típus, sok-sok lehetőség

Ha a start előtt átgondoljuk a terveket, akkor egyszerűbb lesz kiválasztani a kétféle Interrail bérlettípus közül a nekünk legjobbat. Akik tényleg egész Európát a nyakukba vennék, azoknak a „globál” lehet a befutó, hiszen adott időkorláton belül 33 országban használhatják a vonatokat. Ha viszont egy országot fedeznének fel nagyon alaposan, akkor az „egyországos” bérlet lesz a főnyeremény.

A kellemetlen helyzetek elkerülése végett viszont ügyeljünk arra, hogy ezek a bérlettípusok nem tartalmazzák a helybiztosítást és a felárakat, szóval, amelyik vonaton szükséges, ott váltsunk kiegészítő jegyet is.

Kedvezmény kedvezmények hátán

Egy európai kaland nemcsak a fiatalabb korosztály kiváltsága lehet: tény, hogy 28 év alatt ifjúsági bérletet válthatunk, viszont a 60. életévüket betöltők szintén jogosultak kedvezményes Senior bérletre. Persze a legkisebbek sem maradnak ki a mókából, hiszen 4 éves kor alatt – a külön ülő-, fekvő- vagy hálóhelyes utazást leszámítva – bérletet sem kell váltani, míg a náluk idősebb, ám 12 év alatti gyermekeknek díjmentes bérletet állítanak ki. Két 12 év alatti gyerkőc is mehet egy felnőtt bérlettel közlekedő utassal, ezáltal családi kirándulássá is válhat a vonatozás.

Nem csak a vonatokon járunk jól

Arról se feledkezzünk meg, hogy az Interrail bérletekkel nemcsak a vonatokon járunk jól. Az autóbuszokon és hajójáratokon is ingyenes vagy legalábbis kedvezményes lehet az ár, mint ahogyan a szállodákban és hostelekben is engedményt kaphatunk. Olcsóbban, vagy akár ingyen is megtekinthetjük az állami vasúti múzeumokat, sőt kedvezményeket vehetünk igénybe további múzeumi és egyéb látnivalóknál, illetve városnéző programoknál.

Ha pedig nem szeretnénk papírral vesződni, akár a mobilunkra költöztethetjük a bérletet, így csak a készüléket kell előkapni egy-egy ellenőrzéskor, az applikáció ráadásul az út megtervezésében is hasznos lehet.

Forrás:

https://www.mavcsoport.hu/mav-start/nemzetkozi-utazas/interrail-berletek

Kiemelt kép forrása: shutterstock.com