Finom falatok a vonat étkezőkocsiján

Még rövidebb távon sem szerencsés üres hassal utazni, ám ha hosszabb vonatútra indulunk, végképp bosszantó lehet a korgó gyomor. Szerencsére a MÁV-START több járatán sem kell kopogó szemmel figyelni a szép tájat, hiszen ha túllépnénk a saját készítésű szendvicsek világán, akkor az Utasellátó étkezőkocsija mindenféle frissítővel és földi jóval várja a falatozni vágyó utasokat.

🚆✅Tudtad, hogy ha a vonatot választod utazásodhoz, most még egy értékes nyeremény gazdája is lehetsz? 👇

Nem kell mást tenned, csak regisztrálni vonatjegyed, vagy bérleted vásárlását ITT, és tied lehet egy első osztályú Lenovo tablet!

Legyen szó egy kávéról, egy hűsítő vagy éppen átmelegítő italról, egy kisebb snackről, a magyar konyha valamelyik tartalmasabb kedvelt fogásáról, netán egy nemzetközibb ételről, az étkezőkocsik kínálatában megtaláljuk a kedvünkre való fogást, amellyel még jobb lesz az utazás élménye.

Jóllakottan érkezünk meg a Balatonra

Nem is kell külföldre vezető, hosszú út ahhoz, hogy megéhezzünk, a Balatonra utazva elég például egy finom, a strandon kapható lángosra gondolni ahhoz, hogy összefusson a nyál a szánkban. Akárcsak korábban, a magyar tenger déli partján az idén is közlekednek étkezőkocsik a vonatokon, ráadásul nemcsak a főszezonban, hanem az elő- és utószezonban is beszerezhetjük, amit csak a szemünk-szánk megkíván.

Május 17-től szeptember 12-ig a Budapest és Keszthely között közlekedő Balaton InterCity vonatokon beugorhatunk az étkezőkocsiba egy könnyed étkezésre. Az étlapról olyan hagyományos magyar fogások köszönnek vissza, mint például paprikás csirke vagy somlói galuska, és stílusosan a balatoni borok széles kínálatát sem kell nélkülözni. A menü összeállítói gondoltak a valamilyen allergiával élőkre, illetve az egészséges étkezés híveire is, így aztán a tonhalsaláta, a cukormentes tortaszelet vagy a gluténmentes hamburger is a kínálat részét jelenti.

A nemzetközi vonalakon sem maradunk éhen

Ha már víz, akkor a Balaton mellett a kedvelt tengerparti üdülővárosba, Splitbe utazva is vígan falatozhatunk. Az Adria InterCity étkezőkocsija a teljes úton nyitva tart, így kiadós reggelit, bőséges ebédet vagy éppen könnyed vacsorát is magunkhoz vehetünk, egy hangulatos-romantikus étkezéssel egyúttal fel is vezethetjük a közelgő nyaralást.

Változatos és gazdag kínálat jellemzi a Hungária EuroCity vonaton működő étkezőkocsikat is, hideg vagy meleg, sós és édes reggelik, levesek vagy éppen a főételek közül választhatunk, és az italkínálatban is mindenki megtalálja a kedvére való frissítőt.

Forrás:

https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/utasellato-etkezokocsik

Kiemelt kép forrása: mavcsoport.hu