Fedezd fel a Győr-Veszprém vasútvonal nevezetességeit Bakony napijeggyel!

A Bakony hegyei nem éppen magasak, legmagasabb pontja, a Kőris-hegy 709 méter. Inkább a vadregényes völgyek és domboldalak dobbantják meg az itt kirándulók szívét, és nem a bődületes magasságok, a környék nagyvárosai pedig remek kulturális programokkal kecsegtetnek.

🚆✅Tudtad, hogy ha a vonatot választod utazásodhoz, most még egy értékes nyeremény gazdája is lehetsz? 👇

Nem kell mást tenned, csak regisztrálni vonatjegyed, vagy bérleted vásárlását ITT, és tied lehet egy első osztályú Lenovo tablet!

Egésznapos kirándulás a Bakonyban, MÁV-Volánbusz napijeggyel: váltsd meg a jegyet, és utazz korlátlan alkalommal a Győr-Veszprém vasútvonalon, illetve az azt keresztező Volánbusz járatokon. Hogy pontosan mely járatokra érvényes a napijegy, arról bővebb információt ezen a linken találsz. A Bakony napijegyet a Elvirán, valamint a MÁV applikációban is megvásárolhatod. Ne feledd, hogy a SimplePay felületén a legkényelmesebben Simple-fiókba mentett bankkártyáddal fizethetsz.

Libegőzés Eplényben

Az eplényi Ámos-hegyről nagyszerű a kilátás a Magas-Bakonyra, sőt még a Balatonig is ellátni. A kilátóba libegővel is fel lehet utazni, ami önmagában is egy szuper program. A táj látványával nehéz betelni, de ha mégis tovább állnál, nem kell rögtön távozni, hiszen a hegytetőn egy különleges élmény vár: a Mezítlábas Ösvény kavicsokon, süppedős homokon, fatörzseken és füves területeken vezet végig. Dobd le a cipőt, és tapasztald meg, milyen, amikor a talpadat a természet különböző felületei masszírozzák!

Túra a bakonygyiróti pincesornál

Bakonygyirót egy sváb hagyományokra visszatekintő, csendes falucska az Öreg-Bakony hegyvonulatainak ölelésében. A település fő látványossága a sváb népi építészetet idéző pincesor. Az imádnivaló présházak között van, melynek a kora a 100 évet is meghaladja. A faluban megkóstolhatók a helyi készítésű borok, illetve az évszaknak megfelelően friss szezonális gyümölcs is vásárolható.

Séta a Veszprémi Állatkertben

Bár ritkán halljuk, jó tudni, hogy az állatkert hivatalos neve Kittenberger Kálmán Állat- és Növénykert. A névadó híres magyar Afrika-kutató és zoológus volt. Az afrikai behatás erősen érződik az állatkertben is – a leglátványosabb rész a Gulya-dombon elterülő Afrika-szavanna kifutó, ahol egy közös élettérben élnek zsiráfok, impalák, orrszarvúk és zebrák. Népszerű látnivaló a zoológiai ritkaságnak számító vörös macskamedvék otthona is, illetve a Dzselada páviánok csoportját is feltétlen meg kell tekinteni. Az állatkert az elmúlt időkkel is foglalkozik: a Dinóparkban Földünket több száz millió évvel ezelőtt uraló őshüllők másait szemlélheted meg.

Forrás:

https://www.mavcsoport.hu/mav-csoport/mav-volan-csoport-ujdonsaga-bakony-napijegy

https://www.veszpzoo.hu/allatkert-tortenete

https://kirandulastippek.hu/bakony-veszprem/veszprem-allatkert

https://csodahelyek.hu/2020/12/03/amos-hegyi-kilato-epleny-bakony/

https://bakonygyirot.hu/index.php?p=adatlap&kategoria=latvanyossag&id=463

Kiemelt kép forrása: mavcsoport.hu