Egész napos kirándulás a Dunakanyarban

A folyó és a hegyek találkozása, a Visegrádi-hegység, a Börzsöny és a Duna kecses tánca: látogassatok el a Dunakanyarba, és fedezzétek fel a természeti kincseket, valamint a történelmi és a művészeti látnivalókat. A környék tele van nevezetességekkel, a MÁV Dunakanyar Napijegy pedig lehetővé teszi, hogy egy napig korlátlanul utazhassatokhajón, buszon, vonaton vagy épp a HÉV-en Mely úticélokat érdemes sorra venni? Cikkünkben adunk egy kis ízelítőt!

🚆✅Tudtad, hogy ha a vonatot választod utazásodhoz, most még egy értékes nyeremény gazdája is lehetsz? 👇

Nem kell mást tenned, csak regisztrálni vonatjegyed, vagy bérleted vásárlását ITT, és tied lehet egy első osztályú Lenovo tablet!

Így vásárolhatod meg a napijegyet

A Dunakanyar Napijegy a MÁV-START, a MÁV-HÉV, a Volánbusz és a MAHART Passnave járatain érvényes, október 31-ig. Erről bővebb információt a MÁV-START honlapján olvashatsz. A Napijegy megváltható a MÁV applikációban is. A fizetési rendszert a SimplePay biztosítja: ne feledd, hogy ha már elmentetted bankkártyádat a Simple-be, választhatod a „Fizetés Simple-fiókkal” opciót, így a napijegyet akár egy kattintással kifizetheted.

Történelmi séta Esztergomban

Esztergom nevével sokszor találkoztunk a történelemkönyvekben: uralkodók székhelye volt, majd a katolikus egyház hazai központjaként funkcionált. Az esztergomi várhegy szépségét azonban egy fotó sem adja vissza – itt az idő, hogy saját szemeddel is megcsodáld a festői városrészt. A várhegyen áll a királyi vár, mellette a bazilika magasodik. Hazánk legnagyobb templomáról beszélünk, melynek nagyságát még inkább kiemeli Duna-parti elhelyezkedése.

Sportértékű felfedezés a visegrádi várban

Megmászni a meredek hegyoldal túraútját és az erődítmény meredek falépcsőit? Egy látogatás a visegrádi Fellegvárba egy kiadós lábedzésnek is betudható. A csúcson aztán minden befektetett energia kifizetődik: a várteraszról az egész Dunakanyart belátni! A hagyományos vártörténeti kiállításokon kívül (középkori fegyverekkel, viaszbábukkal berendezett termek) állandó kiállítás mutatja be a koronázási ékszerek másolatát.

Művészi ihletgyűjtés Szentendrén

Mediterrán hangulatú város színes házikókkal és macskaköves utcákkal: ez Szentendre, a budapestiek kedvelt kirándulóhelye. A HÉV-vel egyből a városközpontba érkezünk, ahol a sétálóutcákon gyalogosan kavaroghatunk kedvünk szerint. A különleges hangulatú város a 20. században csak úgy vonzotta magához a művészeket, melynek eredménye, hogy Szentendre ma is jelentős kulturális központ számos múzeummal és galériával. Az egyik leghíresebb, a Kovács Margit Kerámiamúzeum mindenképp megér egy látogatást!

Források:

https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/dunakanyar-napijegy-korlatlan-szamu-utazas-dunakanyarban

https://kirandulastippek.hu/dunakanyar

https://ilovedunakanyar.hu/dunakanyar/esztergomi-varhegy/

https://ilovedunakanyar.hu/dunakanyar/esztergomi-bazilika/

https://visitvisegrad.hu/latnivalok/fellegvar

https://kirandulastippek.hu/budapest-kornyeke/szentendre

Kiemelt kép forrása: mavcsoport.hu