Frankfurt: metropolisz tele szívvel, lélekkel

A Majna (Main) folyó partján tornyosuló felhőkarcolói láttán az az első benyomásunk, hogy mintha láttuk volna már valahol ezt a tájat. Igen, kicsit a New York-i látképet idézik meg az épületkolosszusok, a két város közötti hasonlóságra utaló „Main-Hatten” így rendkívül találó beceneve Frankfurtnak. A mindig nyüzsgő pénzügyi negyed azonban nem minden, a város tele van felfedezésre váró kincsekkel, így szuper célpontja lehet egy pár napos kiruccanásnak.

🚆✅Tudtad, hogy ha a vonatot választod utazásodhoz, most még egy értékes nyeremény gazdája is lehetsz? 👇

Nem kell mást tenned, csak regisztrálni vonatjegyed, vagy bérleted vásárlását ITT, és tied lehet egy első osztályú Lenovo tablet!

Séta az óváros utcáin

Amerikai beütés ide vagy oda, az óváros imádnivaló, favázas épületei között sétálva mégis megmutatkozik az európai városnézések hangulata: itt található a történelmi piactér, a Römerberg tér, mely a 15. század óta a frankfurti városvezetés székhelye. A tér mellett magasodik a Szent Bertalan katedrális, vagy ismertebb nevén Kaiserdom, mely egykor koronázási helyszínként szolgált. A Römerberg tér érdekessége egyébként, hogy a területet teljesen újjá kellett építeni a második világháború után, így bár az épületek stílusa régies, a középkort idéző, valójában a 80-as években épült házsorok még egész újnak tekinthetők.

Lazítás a Majna partján

A frankfurti alsó rakpartot parkosították, így a folyó partján kialakított, hosszan elnyúló füves területen élvezhetjük a kilátást, beülhetünk egy hangulatos kávézóba vagy tovább sétálhatunk felfedezni a folyó két partján található múzeumi negyedet. Városnézés céljából sétahajózásra is indulhatunk, a folyóról egészen új szemszögből csodálhatjuk meg a város nevezetességeit. A ladikok az Eiserner Steg gyalogos hídtól indulnak.

A felhőkarcolókról se feledkezzünk meg

A legjobb kilátás kétségtelenül Frankfurt legmagasabb épületéről, a Main Tower kétszáz méteres magasságából tárul elénk. Az épület tetején kialakított teraszról szemügyre vehetjük az irodaépületek csúcsát mint a város látképének legszembetűnőbb jellegzetességét, illetve a Majna folyót és a környező hegyeket is.

Vonattal Frankfurtba? Utazz a MÁV közvetlen járatával Budapestről!

Hetente két alkalommal indul nappali vonat Budapestről, a Keleti pályaudvarból Frankfurtba. A szerelvény étkezőkocsival felszerelt, akadálymentesített, és kerékpárszállításra alkalmas. A jegyek elektronikus úton megválthatóak a MÁV webes felületén, valamint a MÁV applikációban is. Az online fizetési rendszert a SimplePay biztosítja, így Simple fiókodba mentett bankkártyáddal egy kattintással ki tudod fizetni vonatjegyedet.

Források:

https://www.planetware.com/tourist-attractions-/frankfurt-d-hs-fra.htm

https://frankfurtimesek.blog.hu/2015/07/22/mit_csinaljunk_frankfurtban

https://www.mavcsoport.hu/mav-start/nemzetkozi-utazas/nemetorszag

Kiemelt kép forrása: mavcsoport.hu