Zürich: engedd, hogy az alpesi levegő elvarázsoljon!

Zürich, Svájc legnagyobb városa igazi gazdasági és kulturális központ. Ugyanakkor a turisták számára is számos felfedeznivalóval kecsegtet: főleg a művészetkedvelőknek ajánljuk, akik örömet lelnek az óváros építészeti jegyeinek csodálatában és a múzeumi tárlatok megtekintésében.

🚆✅Tudtad, hogy ha a vonatot választod utazásodhoz, most még egy értékes nyeremény gazdája is lehetsz? 👇

Nem kell mást tenned, csak regisztrálni vonatjegyed, vagy bérleted vásárlását ITT, és tied lehet egy első osztályú Lenovo tablet!

Sétatúra az óvárosban

A modern metropolisz közepén az elmúlt idők báját a hangulatos, keskeny utcákon keresztül fedi fel az óváros. Az épületek között mind a középkor stílusirányzatainak, mind a reneszánsznak a jegyei is fellelhetők. Az óvároson kanyarog át a Limmat-folyó, melyre a legjobb rálátást a Lindenhof park biztosítja. A városrészben, mely egyébként az Altstadt névre hallgat, macskaköves utcák, parkok, templomok és teraszos éttermek váltják egymást. Ha kell egy kis pihenő, üljetek be valahova, és töltődjetek fel egy jó kávéval!

Aktívan a Zürichi-tónál

A félhold alakú gleccsertó a város legkiemelkedőbb látványossága. A tóparton sétányok és parkok húzódnak, így bárhol kitelepedhetünk napozni, piknikezni. A környező táj arcait a legjobban egy túrahajóról ismerhetjük meg: a vízről rálátni az Alpok vonulatainak hófedte csúcsaira is. Ha több napot szántok a tó környékének felfedezésére, mindenképp iktassátok be a programba az Uetliberg-hegy megmászását. A hegytetőn kialakított kilátóból letekinteni a városra és a tóra? Ezért a jutalomért megéri felkaptatni a meredek hegyoldalon!

A Kunsthaus, vagyis a Szépművészeti Múzeum

Órákon át festmények és szobrok bűvöletében? A múzeum hatalmas gyűjteménnyel rendelkezik, így a művészetek kedvelőiként készüljetek arra, hogy sok-sok időt el fogtok tölteni itt. A Kunsthaus elsősorban az impresszionista és a modern irányzatok műveiben bővelkedik, szembejönnek majd Augusto Giacometti, Charles Munch, Monet, Cézanne és van Gogh festmények is.

Vonattal Zürichbe? Utazz a MÁV közvetlen járatával Budapestről!

Magyarországról Zürichbe nappal és éjszaka is közlekedik közvetlen vonat. A jegyek elektronikus úton megválthatóak a MÁV webes felületén, valamint a MÁV applikációban is. Az online fizetési rendszert mindkét esetben a SimplePay biztosítja, így Simple fiókodba mentett bankkártyáddal egy kattintással ki tudod fizetni vonatjegyedet.

Forrás:

https://www.mavcsoport.hu/mav-start/nemzetkozi-utazas/svajc

https://www.planetware.com/tourist-attractions-/zurich-zurich-ch-zh-zr.htm

Kiemelt kép forrása: mavcsoport.hu