Fürdőzni nem csak nyáron lehet

Kiemelt kép forrása: https://www.heviz.hu


A nyári strandoláshoz már-már automatikusan hozzátartozik a szikrázó napfény, egy hűsítő ital, a lángos vagy valamilyen egészségesebb harapnivaló. No de miért kellene búcsút mondanunk a fürdőzésnek a legforróbb évszak befejeztével? Persze a folytatásban el kell köszönnünk a barnító napsugaraktól, ám néhány strand immár egész évben nyitva tart, sőt több helyen szabadtéri medencében is tempózhatunk, így a fürdőzésről nem kell lemondanunk.

Palatinus fürdő (Budapest)

A hullámmedencéjéről is ismert Palatinus 2017 óta már nem egyévszakos létesítményként üzemel, hanem egész télen várja a látogatókat. Négy beltéri fedett medence és a wellnessrészleg szolgálja a kényelmet, sőt a korábbi években két kültéri medence is nyitva tartott. Azért annak megvan a varázsa, amikor a fűtött járdaszakaszon sétálva eljutunk a medencéig, majd a kellemes hőmérsékletű vízben szemléljük a különböző évszak látnivalóit, a hulló leveleket, vagy éppen a finom pelyhekben szállingózó havat.

Zsóry Gyógy- és Strandfürdő (Mezőkövesd)

Korántsem csak a fővárosiak kiváltsága, hogy télen is vízbe csobbanjanak, hiszen a gazdag magyarországi termálvízrendszer miatt több helyen is élvezhetjük a téli fürdőzés élményét. Nyáron Mezőkövesden, a Zsóry fürdőben is a strand és a csúszdapark viszi a prímet, ám télen népszerű a fedett élményfürdő és az uszoda is. Sodró folyosó, hullámmedence, no meg csúszda várja a kicsiket és a nagyokat, még a fedett részen is üzemel három óriáscsúszda.

Hévízi-tó

Egy ilyen felsorolásból még akkor sem lehet kihagyni Hévizet, ha a hely egyébként ország-, Európa- és világszerte ismert, hiszen nincs a bolygón ennél nagyobb biológiailag aktív, természetes termáltó. Ráadásul tényleg nem számít, hogy tél vagy nyár van, a legrosszabb esetben is 24-25 fokos vízben bármikor szabadon úszhatunk. A szó szerint gyógyító víz és a különleges atmoszféra miatt gyógyulni vágyók sora keresi fel, ám nemcsak problémák kezelése miatt érdemes ellátogatni oda. Lenyűgöző a látvány, ahogyan a vízpárából kibontakoznak az épületek, a fák vagy éppen csak egy fürdőző ember.

A Simple alkalmazással sokféle jegyet egyszerűen vásárolhatsz meg, ráadásul, ha a telefonodra „költözteted” a bankkártyádat, akkor a mobilfizetéssel a téli fürdőzéskor sem kell magadnál tartanod a plasztikkártyát vagy a pénztárcát.

Forrás:

https://www.termalfurdo.hu/furdozes/iden-mar-telen-is-nyitva-lesz-a-palatinus-5914

https://www.palatinusstrand.hu/egesz-evben-nyitva?search=t%C3%A9l

http://www.termalfurdo.hu/furdo/zsory-gyogy-es-strandfurdo-54

https://www.termalfurdo.hu/furdozes/termalviz-a-szabad-eg-alatt-egesz-evben–a-keleti-orszagreszben-5379

https://www.heviz.hu/hu

https://www.termalfurdo.hu/furdozes/termalviz-a-szabad-eg-alatt-egesz-evben–a-dunantulon-5360