Fedezd fel Ausztriát Railjettel!

Kiemelt kép forrása: shutterstock.com

Gondolhatnánk azt, hogy nyáron lehetetlen versenyezni a tengerparti nyaralással, ám annak is megvan a varázsa, ha üde zöld természetben kirándulunk. Ilyenkor jó lehet magunk mögött hagyni a felelősséget, a vezetés nyűgét, így akár autó helyett vonattal nekivágni az utazásnak. A szomszédos Ausztriát kényelmesen felfedezhetjük a Railjettel, nézzük is meg, milyen szépségeket tartogat az alpesi ország!

Első megálló: Bécs

Az egyelőre képzeletbeli utazásunk Budapesten startol, hogy aztán röpke két és fél órával később már Bécsben csemegézhessük a Sacher-tortaszeletünket a kávéval. Bécs önmagában is egy nyaralás célpontja és egyetlen állomása lehetne, rövidebb lenne felsorolni azt, amit nem szükséges megnézni, mint amit muszáj. Hofburg, Schönbrunn, Belvedere-kastély, a Szent István-bazilika, a minden fölé magasodó Duna-torony, a Museumsquartier, a Hundertwasser-ház és még sorolhatnánk. Mind-mind maradandó élményt nyújtanak a látógatónak, miközben a környéken a Wienerwald, azaz a Bécsi-erdő vagy a bűbájos laxenburgi kastély is csábító.

Második megálló: Linz

Nem kevésbé vonzó vagy karakteres város a Bécstől alig másfél órára fekvő Linz, amely nyáron is vonzza a turistákat. A helyi főteret, a Hauptplatzot a Szentháromság-szobor uralja, míg szintén a város közepén található az ország legnagyobb temploma, a Mariendom. A város fölé a Pöstlingberg emelkedik, amelyet sokan a csúcsán található zarándoktemplom miatt keresnek fel. Egyedi látnivaló a Mural Harbor, a kikötőben található magas épületeket graffitik sokasága díszíti és teszi egyedivé, a kontinens graffitifestő közösségének galériája a hely.

Harmadik megálló: Salzburg

Linztől alig egy órát kell utazni a gyors Railjeten, hogy megérkezzünk Wolfgang Amadeus Mozart városába, Salzburgba. A híres zeneszerző szelleme átjárja a várost, Mozart szülővárosát éppúgy meg lehet nézni, mint ahogyan múzeumok elevenítik fel az emlékét. A Mirabell-kastély és kert, a hellbrunni kastély és a vízi játékok vagy éppen a Hohensalzburg vára varázslatos látványt nyújt. A városon túl kirándulóhelyek sokasága található a környéken, mint például a Hohe Tauern Nemzeti Parkban lévő Gleccser-tanösvény, Krimml, az ország legnagyobb vízesése vagy keleti irányban a Mondsee.

Salzburgból ezt követően tetszés szerint továbbindulhatunk Ausztria nyugati részébe, meglátogathatjuk Innsbruckot és Bludenzet, vagy Németország felé fordulva folytathatjuk az utunkat München irányába. Amilyen kényelmes lesz a Railjet, olyan egyszerűen megvásárolhatod a jegyedet rá online, ráadásul például a repülőgéppel ellentétben itt nem kell számolgatni a csomagokkal, szabadabban pakolhatsz.

Forrás:

https://www.mavcsoport.hu/mav-start/nemzetkozi-utazas/ausztria

https://www.wien.info/hu/v%C3%A1rosn%C3%A9z%C3%A9s-b%C3%A9csben/b%C3%A9cs-l%C3%A1tv%C3%A1nyoss%C3%A1gai

https://www.linztourismus.at/assets/Uploads/Linz-TopTen-UNGARISCH.pdf

https://www.salzburg.info/hu/sights/top10