A Balaton télen is Riviéra

Kiemelt kép forrása: shutterstock.com

Lehetséges, hogy két nyár között a strandolók és a hekkesek nyüzsgése nélkül kicsit elcsendesedik az élet a Balatonon, ám a magyar tenger a hidegebb évszakokban sem alszik téli álmot. Jöjjön öt változatos kikapcsolódási lehetőség, amely miatt ilyenkor is vonzó a Balaton!

SUP nyáron? És télen!

A SUP-ozás értelemszerűen összekapcsolódott a nyárral, ám a Hévízi-tó kifolyójának köszönhetően egészen páratlan miliőben is deszkára pattanjunk, a sejtelmes gőzben tündérrózsák között visz az út, ha időben foglalunk helyet valamelyik túrára.

Korcsolyázni a Balatonon… vagy a tavat látva

A vízparton a kék eget és a néhány helyen horizont nélküli vizet pásztázva a világ békéje száll meg minket, ám jóval hűvösebb kiadásban is hasonló melegség járhatja át a szívünket. Ha kellően hideg van, akkor a Balaton is befagy annyira, hogy a kijelölt helyeken biztonságosan korcsolyázzunk a jégen. Ha pedig a Balatont nem borítja be jég, akkor is van lehetőségünk a környéki pályákon, például Balatonalmádiban, Szigligeten vagy éppen Keszthelyen a tó panorámájában gyönyörködve csúszni.

Túrázni is ér

A Balaton-felvidék szépségéről sokszor cikkeztünk már, így aztán vétek lenne hónapokra félretenni a természeti látnivalókat azzal az indokkal, hogy túl hideg van. A Káli-medence és a Szentbékkálla község közelében található Kőtenger ősszel és télen is ideális kirándulóhely, csupán megfelelő öltözetben kell nekivágni a túrának. A kitáblázott tanösvényeken szépen végigjárható a terület.

Itt az ideje egy kis múzeumlátogatásnak

Sajnos ugyan a Latinovits Zoltán Emlékmúzeum október 1-től április 1-ig zárva tart, akadnak még érdekes kiállítások a Balaton környékén. A keszthelyi Festetics-kastély mindig szép, miközben ugyanebben a városban befizethetünk egy interaktív kiállításra, hogy a Balatoni Múzeumban izgalmas módon megismerhessük a tavat, a történetét, az élővilágát és a környékét.

Finom süti egy hangulatos cukrászdában

Persze legyünk őszinték, sokszor egyszerűen az esik a legjobban, ha a szép környezetben bekuckózunk egy cukrászdába, és forró kávé vagy tea, no meg egy finom, akár mindenmentes sütemény mellett élvezzük a balatoni panorámát. Siófoktól Tihanyon át Balatonfüredig jobbnál jobb cukrászdák várnak minket, például az Apátsági Rege Cukrászda panorámája a már-már verhetetlen kategória.

Forrás:
https://welovebalaton.hu/toplista/aktiv-a-balaton-a-minuszokban-is-meno-22-otlet-a-teli-bakancslistahoz

https://welovebalaton.hu/toplista/aktiv-ne-varj-arra-hogy-befagyjon-a-balaton-8-mujegpalya-a-tonal-ahol-egesz-telen-korcsolyazhatsz

https://welovebalaton.hu/toplista/gasztro-igy-lesz-edes-a-balatoni-tel-10-1-balatoni-cukraszda-ahol-bekuckozhatunk-a-hidegbenhttps://www.hellovidek.hu/utazas/2022/01/21/61-klassz-program-a-teli-balatonnal-amit-kar-kihagyni-zimankoban-is