Budapesti jégpályák

Kiemelt kép forrása: shutterstock.com

Nem sokan szeretik a telet, ám a hideg évszaknak van néhány kellemes velejárója is: például az, hogy korcsolyát ragadhatunk, és akár egészen páratlan környezetben suhanhatunk a jégen. Nézzük is meg, hol suhanhatunk még egyet a tavasz megérkezése előtt Budapesten!

Városligeti Műjégpálya

A felsorolást nem lehet nem a legnagyobb és talán legszebb fővárosi jégpályával, a Városligeti Műjégpályával kezdeni. Aki járt már ott, a jég mellett is könnyen belefeledkezett a Városliget jelentette háttérbe, a Vajdahunyad várába. Különösen inspiráló ez a látvány a jégről, korcsolyával a lábunkon. A működését bő másfél évszázada (1870-ben) megkezdő helyen 12 ezer négyzetméternél is nagyobb a jégpálya felülete, így a mozgásodnak legfeljebb a jégen tartózkodók szabnak határt, a pálya mérete nem igazán. Egészen február végéig korcsolyázhatod magad ki a mindennapok monotonitásából.

Etele tér

Valamivel arrébb Buda legnagyobb, ráadásul frissen, tavaly év végén nyílt korcsolyapályáját is kipróbálhatod az Etele téren. A 700 négyzetméteres jégfelületet a helyi lakosok ráadásul ingyen látogathatják, ám a messzebbről érkezők belépőjegyet válthatnak, így biztos nem maradnak a palánkon kívül. A hírek szerint február végéig itt is csiszolgathatjuk a korcsolyatudásunkat.

Bókay-kert

Karácsonykor varázslatos ünnepi hangulat ölelte körbe a Bókay-kertet a XVIII. kerületben, és bár a pihenős napok már elmúltak, a jégpálya február 12-ig dacol az időjárási körülményekkel. Ennek köszönhetően 450 négyzetméteren suhanhatunk, és ahogyan a többi pályán, persze itt sem maradunk le a mókáról saját korcsolya híján, hiszen bérelhetünk is magunknak.

Budapest Garden

Február 7-ig még egy falatka téli varázs vár a Budapest Gardenben, hiszen itt alakítottak ki a 210 négyzetméteres korcsolyapályát a kicsik és nagyobb legnagyobb örömére. A helyszín a jég hátrányai nélkül kínálja a suhanás örömét, hiszen műanyag panelekből épül fel, így bár valódi korcsolyázási élményt kínál, nem kell attól félni, hogy egy esést követően eláznál a jégen, vagy szimplán megfázol a felülettől.

A fővárosi helyszíneket egy-egy BKK-jeggyel is végigjárhatod. Élj a Simple app adta rugalmasággal és lehetőségekkel, vedd meg akár a megállóban az utazást lehetővé tevő jegyet.

Forrás:

https://funzine.hu/2022/11/26/goodapest/13-varazslatos-korcsolyapalya-budapesten-ahol-hangolodhatunk-az-unnepekre-2022-ben/

https://www.mujegpalya.hu/hu

https://welovebudapest.com/cikk/2022/12/14/szabadido-jegpalyaja-nyilt-az-etele-teren

https://budapestgarden.com/szabadido/korcsolyapalya