Kutyás kirándulóhelyek télen

Kiemelt kép forrása: shutterstock.com

Előfordulhat, hogy kesztyű nélkül az ujjunk a pórázhoz fagy, és négylábú barátunk is prüszköl néhányat a hópihék érintésétől vagy a fagyos utaktól, ám amíg világ a világ, a kutyusok többsége imád majd sétálni. Télen is. Lássuk merre és hogyan vegyük velük az irányt!

Egy-két apróság a gondtalan kirándulás érdekében

Akár rövidebb mozgásra, akár hosszabb kirándulásra vállalkozunk szőrös barátunkkal, van néhány részlet, amelyet érdemes szem előtt tartanunk. A hideg időjárás megviselheti a kutyák szervezetét, ezért csak akkor induljunk el, ha egészséges, fizikailag rendben van, amennyiben észrevesszük, hogy fázna, rögvest keressünk melegebb helyet. A kis tappancsai fázhatnak a hideg úton, spéci zokni vagy a mancsokra kifejlesztett spray segíthet megelőzni a bajt.

Most pedig következzen, hol vár ránk kutyás paradicsom.

Fóti-Somlyó tanösvény

A Simple appban megkötött Autómentés biztosítással nyugodtan ülhetünk autóba. Amennyiben csak rövidebb útra indulnánk télen, a fővárosban élve nem kell messzire menni egy jó kiránduláshoz, hiszen alig 25 kilométerre található a Fóti-Somlyó tanösvény. Ha nem is havazik, azért öltözzünk fel rétegesen, mert a magaslaton szabadon jár a szél, így a hőérzet is csökken, még akkor is, ha a hozzávetőleg 3.5 km-es kör gyerkőccel és kutyával is kényelmesen megtehető 2-3 óra alatt. A kilátás remek, viszont óvatosan kalandozzunk el a kék lepkés jelzésű útról, mert könnyű elkeveredni.

A szigligeti vár

Kutyánkkal is érdemes felkerekedni egy, az előzőnél jóval hosszabb, a szigligeti várhoz vezető útra. Őt talán kevésbé érdekli a gazdag történelmű évszázados vár, amely a környékével együtt a Balaton északi partjának egyik legfontosabb látványossága. Ellenben nagyon is szereti majd a sétát, ráadásul éppenséggel a szabályokon nem múlik a „művelődése”, mert a várba magunkkal vihetjük kiskedvencünket is. Ha pedig már ott vagyunk, a Kamon-kő tanösvényt se hagyjuk ki, ahol valószínűleg még szívesebben szedi majd a lábait.

A Normafa környékének egyik csodája

Amennyiben Budapest környékén járunk, autóval vagy akár anélkül is nekivághatunk túránknak. Amennyiben utóbbit választjuk, a Simple applikációban kényelmesen vásárolhatunk közlekedési mobiljegyet magunknak és kutyánknak is, így a pórázon vezetett, szájkosárral felszerelt ebbel az oltási kiskönyve birtokában már pattanhatunk a buszra, amely elvisz minket a Normafáig. A fővárosi kirándulóhely okkal sokak kedvence, különösen, és még jobban értékeljük, ha felfedezzük a tőle nem is olyan messze fekvő Harang-völgyet. Busszal akár le is csíphetünk az útból, vagy egyszerűen alig egy óra alatt el is bandukolhatunk a minden évszakban szép völgyhöz. Kutyabarátunk biztos az utóbbi megoldásra szavazna.

Forrás:
https://utazzkutyaddal.hu/telen-is-kutyaval/
https://drivemagazine.hu/belfold/kutyas-kirnadulohelyek
https://www.travelo.hu/tura/20210115-magyarorszag-budapest-hat-kutyas-kirandulohely-a-fovaros-kozeleben.html
https://bkk.hu/utazasi-informaciok/kozossegi-kozlekedes/kozossegi-kozlekedes-kutyaval/