Bécsi kalandozás – Mit ne hagyjatok ki, ha szorít az idő?

Ha csak egy rövid nyaralásra tudsz elszabadulni a mindennapos körforgásból, de mégis külföldre mennél, Bécs tökéletes választás lehet. Az osztrák főváros Budapestről mindössze 2 óra 40 perc alatt elérhető vonattal, átszállás nélkül és izgalmasabbnál izgalmasabb látnivalókat tartogat. Az egész várost bejárni szinte lehetetlen néhány nap alatt, de ezekre a programokra érdemes időt szakítani.

Schönbrunn és környéke

Bár 3 napot önmagában el lehet tölteni a kastély, a hatalmas park és környező látványosságok felfedezésével, a terület jelentős része néhány óra alatt bejárható. A kerteket, a labirintust és a kastély épületeit megcsodálhatod egy kellemes késő délutáni séta alkalmával, amikor már az időjárás is jobban kedvez a kinti programoknak, és persze ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a fények is a naplemente előtti órákban a legszebbek. Ha pedig kicsit mozgalmasabb programra vágysz. az állatkert és a pálmaház tökéletes lehet délelőtti időtöltésnek, ami után a koradélutáni meleg elől pedig „elbújhatsz” a kastélyban, ahol többek között gyermek múzeum is található, így kisebb gyermekekkel is ideális lehet.

Természettudományi múzeum

Bécsben több mint 100 múzeum található, változatosabbnál, változatosabb témákban, ám az egyik legimpozánsabb és legérdekesebb a Természettudományi múzeum. A hatalmas gyűjteménynek otthont adó épület önmagában is lenyűgöző és kellemesen hűvös menedéket nyújt a legnagyobb melegben vagy éppen egy esős napon, miközben kicsik és nagyok is izgalmas, új dolgokat fedezhetnek fel. Megismerkedhetsz a világ különböző tájainak állataival és növényeivel, vagy akár az ősemberekkel és a dinoszauruszokkal, mindezt persze modern interaktív elemekkel fűszerezve, mint az élethű, mozgó dinoszaurusz modell. A 3 emeleten elhelyezkedő számos terem végig járására 2-3 órát biztosan érdemes rászánni.

Ringstraße

Ha a belvárosban jártsz, ne hagyd ki a Ringstraße-t. Ez a – nevéhez hűen – gyűrű szerű út tömve van látnivalókkal. Akár gyalog, akár a kör teljes vonalán közlekedő villamosra pattanva megnézheted a Parlamentet, az Állami operaházat, a Városházát vagy akár a Várszínházat is, melyek mind az út mentén helyezkednek el a város szívében. Természetesen számos étterem, fagyizó és bár is található itt, így egy finom ebéddel is egybekötheted. Akár a Természettudományi múzeum után is körbejárhatod a Ringstraße-t, mivel az szintén az út mentén helyezkedik el. A vásárlás szerelmeseinek szintén ideális program lehet, hiszen számos üzletnek és bevásárlóközpontnak is helyet ad.

Sörkertek

Végezetül pedig tökéletes esti kikapcsolódást tartogatnak a város számos pontján, mind Schönbrunn mind a belváros környékén megtalálható sörkertes éttermek. Akár a helyi sörkülönlegességeket vagy a tipikus osztrák ételeket szeretnéd megkóstolni, ez ideális választás lehet. Szép környezetben, hangulatosan megvilágított udvarokban szolgálják fel Ausztria legfinomabb ételeit és legkiválóbb söreit, hogy egy fárasztó és élménydús nap után megpihenve, kellemes beszélgetéssel tölthessünk el néhány órát.

Ezek után már csak a szállásfoglalás és persze az utazás van hátra, ami nem is lehetne egyszerűbb, hiszen a MÁV weboldalán vagy az appon keresztül megvásárolhatjátok a vonatjegyeiteket, vagy autóba pattanjatok egy szabad hétvégén, és irány Bécs!

Források:

https://www.hetedhetorszag.hu/ausztria/naturhistorisches-museum-termeszettudomanyi-muzeum

https://www.timetravel-vienna.at/hu/a-becsi-ringstrasse-egy-19-szazadi-pompas-sugarut/

https://colore.hu/szelavi/kultura/7-muzeum-becsben-amit-erdemes-megnezni/