Kertmozik a Balatonon: ezekre a helyekre látogass el augusztusban!

A kiemelt kép csak illusztráció, forrás: shutterstock.com

Kertmozi és Balaton. Talán az egyik legjobb párosítás, ha egy kis kikapcsolódásról lenne szó, kulturális ismereteink bővítése mellett. Tökéletes randihelyszínnek, családi programnak, de akár egy kis „én idő” helyszínéül is szolgálhat. Mutatunk pár opciót, ha a bőség zavarában nem sikerült választani!

Fövényes kertmozi, Balatonudvari

Egy igazán szeretnivaló helyszín az első a listán, ami retró hangulatával, és hangulatos fényfüzéréivel garantáltan elvarázsolja majd a kisebbeket, nagyobbakat is. A repertoárban a legújabb mozifilmek találhatóak meg, amiket egy doboz popcorn és hideg üdítő társaságában élvezhetünk. Bátran hozzuk magunkkal kisgyermekeinket is, hiszen külön figyelmet fordítanak arra, hogy a piciknek is izgalmas animációs vetítésekkel kedveskedjenek, vagy alkalomadtán akár gyermekkoncertekkel is. A mozi a Fövényes strand közvetlen szomszédságában található.

Balatonakali kertmozi

A település Művelődési Házának udvarán találhatjuk meg ezt az alternatívát, ahol a környező utcákban szintén ingyenesen parkolhatunk le. Ide belépve egy teljesen felújított kis moziba érkezünk, ami nem mellesleg 50 éve szolgál a vendégeknek remek élményekkel. A hely filmvetítéseken kívül ráadásul egy közösségi térként is szolgál, ahol különböző rendezvényeket is tartanak. Ha ide vezet majd utad, akkor kisállatodat sem kell otthon hagynod, hiszen a kertmozi állatbarát! Egyedül arra légy figyelemmel, hogy kedvencedet pórázon tartsd, a nézők nyugalma érdekében. Itt ugyancsak vásárolhatsz majd popcornt a moziélmény növeléséhez, és persze hűsítő üdítőt, édességet is.

Panoráma kertmozi – Vonyarcvashegy

2016 óta felújított állapotban várja a filmnézőket, a vonyarcvashegyi kertmozi, kiváló hangrendszerrel és hangulatos atmoszférával. Igen népszerű a nyaralók körében, hiszen majdnem minden este van vetítés, amik általában 21 órakor kezdődnek el, emellett pedig itt is az éppen aktualitást élvező filmeken sírhatunk, nevethetünk, vagy éppen retteghetünk is.  Mivel a Lido strand egy karnyújtásnyira található innen, akár egy egész napos strandolás levezetéséül is szolgálhat e szuper kis helyszín. Autónk miatt sem kell aggódnunk, hiszen a mozi saját, és ingyenes parkolóval rendelkezik. Ha pedig úgy érezzük, elég filmet néztünk már, váltsunk jegyet színház vagy koncert előadásokra, hiszen a Panoráma kertmoziban ezeket a programokat is megtaláljuk. Legvégül pedig még egy remek hír: diákok és gyerekek számára kedvezményesen válthatunk jegyet.

Szigeti kertmozi – Révfülöp

A 300 fő befogadására képes kertmozi közvetlenül a Balaton partján található, a magyar tenger közelsége pedig a szabad éggel és a hangulatos estékkel egybekötve valóban páratlan élményt nyújt. A vasútállomás közelében fekvő hatalmas strandterületen helyet kapó kertmozi egész nyáron várja a vendégeit.

Végső soron biztosan mindenkinek fejtörést okoz néha, hogy mivel is jusson el a Balatonra. Mivel mindegyik helyszínen ingyenesen, és könnyedén parkolhatunk kocsival is, így bátran vágjunk bele a kiruccanásba autónkkal! Ha azonban a tömegközlekedést választanánk, a MÁV-START az ország legkülönbözőbb pontjairól biztosít közvetlen járatokat a Balatonhoz a nyári időszakban.

Forrás:

https://netkoffer.hu/kertmozi-balaton/

https://funzine.hu/2023/07/20/balaton/12-hangulatos-kertmozi-a-balatonnal-ahol-egesz-nyaron-remek-filmekkel-varnak/