Hétvégi kiruccanás még a jó időben? – Programok Budapesten kívül a nyár végére

Kiemelt kép forrása: shutterstock.com

Akár csak egy napot vagy egy egész hétvégét töltenétek el valahol, még mielőtt beköszönt a hűvösebb őszi időjárás, van néhány helyszín, amit érdemes számításba venni. Vonattal akár már 1-2 óra alatt könnyedén elérhető nagyvárosok augusztus végi, szeptember elejei programjait hoztuk nektek, ahol még kiélvezhetitek a nyár utolsó napjait. És ha megtaláltátok a kedvetekre való időtöltést, pattanjatok autóba, azonban ha erre nincs lehetőségetek vagy inkább vonatoznátok, akkor vegyétek meg a jegyeket online a MÁV weboldalán vagy az appban, és már indulhattok is.

Savaria Történelmi Fesztivál – Szombathely

Ha érdekel a történelem, és szívesen megnéznétek egy korhű római gladiátort vagy középkori lovagot, itt a helyetek. Részt vehettek ismeretterjesztő előadásokon és bemutatókon, sőt még ti magatok is római polgárnak öltözhettek. Ha viszont ez nem a ti világotok, akkor sem kell elvetnetek ezt a programot, ugyanis változatos könnyűzenei koncertekkel, gasztro és gyerekprogramokkal is várják az érdeklődőket. Így ez egy igazán sokszínű, mozgalmas kirándulás lehet augusztus végére.

Szolnoki Gulyásfesztivál – Szolnok

Valami igazi magyaros gasztronómiai élményt kerestek? Látogassatok el a Szolnoki Gulyásfesztiválra. Finom, hazai ízekkel, gyermekprogramokkal és koncertekkel is várnak titeket szeptember elején. Az igazán vállalkozószelleműek pedig a gulyás- vagy az „érdekes nevű ételek” főzőversenyére is benevezhetnek. Ha egy vidám napra vágytok a családdal a szabadban, miközben jókat esztek-isztok, akkor ott a helyetek.

TápióFeszt – Nagykáta

Ebben a fesztiválban minden megvan, ami még egy szeptember eleji családi programra kellhet. Hagyományőrző lovas felvonulás, könnyűzenei koncertek fiataloknak és idősebbeknek egyaránt, olyan fellépőkkel, mint a Valmar, a Bagossy Brother Company vagy Takács Nikolas. És persze, a finom falatok, találhattok streetfood opciókat, sőt főzőversenyen is részt vehettek. A legkisebbeknek pedig az Alma Együttes koncertjével és színes programokkal készülnek a szervezők, így biztosan a család minden tagja megtalálja a helyét.

Szarvasi Szilvanapok – Szarvas

Egy fesztivál, ahol minden a szilváról szól, a mára igazi hungarikummá vált szarvasi szilva bizony külön ünnepet érdemel. Ha kíváncsiak vagytok milyen a legjobb szilvapálinka, vagy megkóstolnátok egy szilvás sört, ide érdemes ellátogatnotok. A háromnapos fesztiválon, szórakoztató programokkal, receptversennyel, szilvás és persze rengeteg más finom étellel és itallal várnak benneteket, sőt még az utcabálra is benézhettek. Így ha nem mindennapi programra és ízekre vágytok, és nincs még programotok szeptember elejére, akkor látogassatok el a Szilvanapokra.

Ezek lettek volna a mi ötleteink, ha tervben van még egy utolsó belföldi utazás a családdal a suli előtt. Reméljük megtaláljátok a kedvetekre valót.

Források:

https://www.programturizmus.hu/ajanlat-savaria-tortenelmi-karneval.html

https://csodalatosmagyarorszag.hu/programok/gasztro-programok/szolnoki-gulyasfesztival-2023/

https://www.programturizmus.hu/ajanlat-tapiofeszt.html

https://gotravel.hu/program-szarvasi-szilvanapok