Csodás sétahelyszínek az országban őszre

Kiemelt kép forrása: shutterstock.com

Csodás sétahelyszíneket keresel őszre? Cikkünkben bemutatunk pár lélegzetelállító választást, ha szeretnél kikapcsolódni, romantikázni, és nem mellesleg tenni az egészségedért, hiszen a séta ennek az egyik legszórakoztatóbb, és legegyszerűbb módja is lehet, főleg, ha ezt egy szuper helyszínen teszed meg! Mindegyik választás egyaránt kedvez kisgyermekes családoknak is, hiszen könnyebb útvonalakat válogattunk be listánkba.

Teknős tanösvény – Dunakeszi

2023 augusztusában adták át ezt a fantasztikus tanösvény, ahol pallókon végig sétálva ismerhetjük meg az itt található lápvidék különleges állat – és növényvilágát. Ez az újonnan megnyitott helyszín a Duna-völgy utolsó még fennmaradt részével szeretné megismertetni az erre járókat, mindezt egy rettentő hangulatos, és modern kialakítással. A hely atmoszférája igazán vadregényes, emellett a pallósoron helyet kapott négy ismeretterjesztő pont is, ahol rengeteg érdekes információval gazdagíthatjuk tudásunkat. Egy pavilonból pedig igazi lenyűgöző látványban lehet részünk, hiszen a kilátóként szolgáló építmény segítségével madártávlatból figyelhetjük meg a területet.

Gaja-szurdok – Bakony

Téged is vár a Bakony egyik legszebb völgye, Bodajktól nem messze, Veszprém megyében. Ha valamivel izgalmasabb helyszínt keresel, ám mégis olyat, ami akár gyerekekkel is végig sétálható, akkor kerekedjetek fel a Gaja-szurdok felé! A hegyek itt már dombokká szelídülnek, így nem kell verejtékben úszva túrázni az őszi hűvösebb időjárásban. Erdei tó, bámulatos panorámával rendelkező kilátó és patak fűszerezi meg a rövid túrát egy kis izgalommal.

ELTE Füvészkert – Budapest

Ha nem szeretnél messze menni a belvárostól, látogass el az ország elsőnek létrehozott botanikus kertjébe, ahol csodás pár órát tölthetsz el könnyed sétálgatással, számtalan különböző fajtájú mesés növény társaságában. Emlékművek is érdekesebbé teszik ezt a páratlan helyszínt, rengeteg új információval gazdagodhatsz majd a kert meglátogatása után. A füvészkertet 2006-tól az ELTE egyik speciális oktatási egységeként üzemel, a VIII. kerületben. Mindezek mellett pedig nem csupán Magyarországon híres-e fantasztikus hely, hanem a szerte Európából ideérkező turisták is előszeretettel látogatják.

Fertő-tó

A Fertő-tavat mindenkinek látnia kell legalább egyszer, függetlenül attól, hogy rövid, vagy hosszabb útvonalon szeretne végig menni, hiszen mindkét opcióra van lehetőség a tó környezetében. Ez lehet persze egy lazább séta is, amivel egybekötve felfedezhetjük a tó adta naturális kincseket. A Fertő Magyarország északnyugati határa mentén található, Sopron közelében, és nem kevesebb mint 20 ezer éves múlttal rendelkezik. Mindemellett Közép-Európa harmadik legnagyobb kiterjedésű állóvize, aminek nagyobbik része Ausztriához, a többi pedig hazánkhoz tartozik.

Forrás:

https://kirandulastippek.hu/bakony-veszprem/gaja-szurdok

https://www.fuveszkert.org/a-fuveszkert-tortenete/

https://kirandulastippek.hu/ferto-to

https://welovebudapest.com/cikk/2023/8/24/szabadido-dunakeszi-kirandulas-termeszet-teknos-tanosveny