Pár napos külföldi utazás szeretteddel? Irány Prága!

Kiemelt kép forrása: shutterstock.com

Pihennétek néhány napot az ünnepek alatt? Akkor Prága tökéletes úti cél lehet, hiszen nincs túl messze, így az utazás nem vesz el sok időt és ha nem ülnétek kocsiba, vonattal is könnyedén elérhető. A város nagyon hangulatos és a nagyrésze néhány nap alatt is bejárható, hiszen a látványosságok nagyrésze a belvárosban, egymáshoz közel helyezkedik el, így akár egy hosszú hétvégére is ideális választás. Összegyűjtöttünk nektek néhány látnivalót, amit semmiképp ne hagyjatok ki, ha erre jártok.

Prágai vár

A kastély körül egy igazi várnegyedet alakítottak ki, így itt jó néhány órát el lehet tölteni, ha mindent szeretnétek megnézni, hiszen ez Európa legnagyobb várkomplexuma. Nem csak maga a kastély, de környező épületek, utcák és udvarok is nagyon impozánsok és közöttük sétálva egy varázslatos mesében érezhetitek magatokat. Emellett számos csodás kertet is találhattok itt, ahol gyönyörű környezetben sétálhattok és pihenhettek két látnivaló között. A várnegyed bejárása igazán sokoldalú élményt nyújt, amire biztosan emlékezni fogtok.

Károly-híd

A Prága egyik szinte jelképévé vált Károly-híd nem csak egy egyszerű híd, amely a folyón átjutásra szolgál, hanem igazi különlegesség. A hídon számos művészbe és zenészbe is belefuthattok, így kicsit beleláthattok a város kultúrájába is. Emellett mindkét végén áll egy-egy hídtorony, amelyek kilátóként is üzemelnek, így a lépcsőket megmászva lélegzetelállító kilátás nyílik a városra, és a Moldva folyóra. A hidat 30 szobor is díszíti, amelyek 1687 és 1928 között kerültek a helyükre, ám ma már nagyrészük csak másolat, az eredetieket ugyanis a cseh Nemzeti Múzeumban lehet megtekinteni. Ennek ellenére érdemes megcsodálni őket, hiszen így is különleges látványt nyújtanak.

Óvárosi tér

Ha napközben megéheznétek, Prága legrégibb terén az Óvárosi téren számos éttermet és kávézót találhattok, ahol megpihenhettek és megkóstolhattok valamilyen igazi helyi különlegességet. Ha pedig ebéd után folytatnátok a városnézést nem is kell messzire mennetek, hiszen a téren áll a Városháza, melynek éke a világ legrégebbi, ma is működő csillagászati órája, amelynek órajátékát minden egész órakor megcsodálhatjátok, de érdemes időben érkezni, mert ilyenkor kifejezetten sok turista gyűlik itt össze. Ha van időtök az épület tornyába is felmehettek, ahonnan lenyűgöző panoráma tárul elétek. A téren található még a kívül-belül gyönyörű Tyn-templom és számos impozáns palota is, így mindenképp nézzetek itt körül. Ha pedig ebéd helyett vacsorázni érkeznétek ide, egy teraszon helyet foglalva, akkor is gyönyörködhettek a látványban és a tér körüli kis óvárosi utcákban még Prága izgalmas éjszakai életét is felfedezhetitek.

Vencel tér

Az újváros egyik legkiemelkedőbb pontja a Vencel tér, ami, ha kíváncsiak vagytok az igazi prágai nyüzsgésre, akkor szinte kötelező. A teret körülvevő gyönyörű épületek különböző szállodáknak, éttermeknek, bároknak és üzleteknek adnak otthont, így, ha szórakoznátok kicsit ez a megfelelő hely számotokra. A tér egyik végén pedig Szent Vencel lovas szobrát és a Nemzeti Múzeumot is megtalálhatjátok, így egy kis kulturális programmal is összeköthetitek a vásárlást és az evés-ivást.

Persze a cseh főváros számos más különlegességet is tartogat, amiket érdemes felfedezni, de ezeket semmiképpen ne hagyjátok ki, ha erre jártok, mert biztosan maradandó élményt nyújtanak és kicsit talán bele is szerettek ebbe a gyönyörű városba.

Források:

https://utazas-nyaralas.info/praga/latnivalok.html

https://utazas-nyaralas.info/praga/pragai-var.html

https://trekhunt.com/hu/article/praga-latnivalok/