Hagyd magad mögött a téli borút: külföldi úticélok vonattal, ahol a tavasz igazán gyönyörű

Kiemelt kép forrása: shutterstock.com

A téli melankólia sokaknak okozott stresszt és feszültséget, akár észrevétlenül is. Ennek a tökéletes ellenszere egy lélekfeltöltő, tavaszindító kiruccanás. Ebben az időszakban már kellemes az idő a szabadban való időtöltéshez, de még nincsenek tömve turistákkal a helyek. Cikkünkben olyan helyszíneket sorolunk fel, amik vonattal is megközelíthetőek, illetve csodásak a tavasz beköszöntével.

Alsó-Ausztria

A tél végével lecserélhetjük a síléceket és a hófödte tájakat a túrabakancsunkra, illetve a szebbnél-szebb osztrák területekre. Alsó-Ausztria tökéletes úti cél lehet, ha szeretnénk egyesülni a természettel, és mesés vidékeken barangolni a zöldellő fák között. Rengeteg túraútvonal kínál lehetőséget a kikapcsolódásra gyalogosan, illetve kerékpárral is. A Bécsi-erdő például, azon belül is a Peilstein, egyenesen mesés látképet nyújt azoknak, akik felmerészkednek a legmagasabb pontjára. A Gutensteini Alpok tárul a szemünk elé a 716 méteres csúcson, ahová egy kis emelkedőn keresztül juthatunk fel.

A Wiener Alpenbogent, másnéven Bécsi Alpok is igencsak említésre méltó látképpel örvendezteti meg az odalátogatókat. Képeslapra illő hegyvonulatai számos kilátót kínálnak a túrázóknak, ahol az út során megpihenhetünk kicsit, és gyönyörködhetünk az elénk táruló látványban. Érdemes belekukkantani a Wiener Alpen-Viewer látcsőbe is, mely teljesen új oldaláról mutatja meg nekünk ezt a lenyűgöző tájegységet, optikai kivitelezésének köszönhetően. Ezt a Bécsi Alpok irodájában igényelhetjük.

Horvátország – Plitvicei-tavak

A Horvátországban található Plitvicei-tavak népszerűsége igencsak megnövekedett az elmúlt években. Ám nem is csodálkozunk rajta, hiszen a türkizszínű tavak, a vadregényes vízesések, továbbá a fapallókon való sétálgatás azonnal rabul ejti mindenki szívét, nem véletlenül ez Horvátország egyik legféltettebb naturális kincse. A Plitvicei Tavak Nemzeti park Délkelet-Európa legrégebbik nemzeti parkja. A tavaszi látogatás pedig azért szuper választás, mert ilyenkor még kevesebb a kíváncsi látogató, ezáltal kényelmesebben lehet nézelődni, és haladni, plusz ilyenkor a belépőjegy is olcsóbb. A szurdokos mesevilág vonattal csupán pár óra alatt megközelíthető, de érdemes előre jegyet foglalni.

Svájc – Lauterbrunnen

A Svájcban található Lauterbrunnen igazi kincsesdobozként ékeskedik az Alpokban. Bern Kantonban, azon belül az Interlaken kerületben található meg. A település egy jégkorszaki gleccserek által kialakított völgyben helyezkedik el. A falucska panorámája a monumentális hegyek és azok ölén csobogó hatalmas vízesések együttese által válik valóban idillikussá. A körülötte lévő hegyeket pár hatalmas óriáshoz lehetne hasonlítani, akik uralják a tájat, míg a kőfalakon lezúduló vízesések pedig mintha a hegy gyomrából törnének elő. A lélegzetelállító táj tavasszal egy még varázslatosabb oldalát mutatja meg, a falut övező mezők virágba borulásának, a lombok zöldellésének, illetve a kristálytiszta levegőnek köszönhetően. Itt sincs hiány túraútvonalakban, számos természeti felfedeznivaló vár mindenkit.

Forrás:

https://www.also-ausztria.info/turazas-kilatassal

https://utazas-nyaralas.info/horvatorszag/plitvicei-tavak-nemzeti-park.html

https://femina.hu/utazas/lauterbrunnen-svajc/