Látogass el Miskolcra országbérlettel! 

Kiemelt kép forrása: shutterstock.com

2024. március 01.-től megújultak a MÁV bérlettípusai így Országbérlettel és Vármegyebérletekkel kedvezményesen és egyszerűbben utazhattok az országban, illetve a városokban is.  

Ha belföldi úticélt keresnétek egy hosszú hétvégére, Miskolc számos programlehetőséget kínál és Országbérlettel az odautazás is kifejezetten egyszerű. A MÁV applikációban, online az ELVIRA weboldalon és a Simple applikáció BKK mobiljegy menüpontjában is van lehetőség a teljesárú és a kedvezményes havi Országbérlet megvásárlására. Ezzel a bérlettípussal az egész országban utazhattok a MÁV start és a GYSEV járatain 2. osztályon, ahol nem szükséges helyjegy váltás, valamint a BKK, a MÁV-HÉV és a Volánbusz helyközi járatain is, így, ha gyakran kalandoztok az országban érdemes ezt a bérlettípust választanotok. 

Miskolcra is mindössze 2 óra alatt eljuthattok vonattal, és számos élmény vár rátok az ország negyedik legnagyobb városában. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye székhelye a Bükk-hegység lábánál fekszik számos folyó találkozásánál, így környéke is festői szépségű.  

A belváros 

Miskolc belvárosa történelmi jelentőségű, itt található a Miskolci Nemzeti Színház, ami a mai Magyarország első kőszínháza volt és színvonalas előadásai mellett olyan programoknak is otthont ad, mint a nyári Miskolci Nemzetközi Operafesztivál.  

A színház mellett számos üzlet, étterem és múzeum is található a „Főutcán”, azaz a Szent István úton, amely Miskolc belvárosának legjelentősebb és leghosszabb utcája és teljes egészében sétálóutca, csak a villamos sínpárja halad rajta végig.  

Szintén a Főutca közelében található a Népkert, a belváros legnagyobb parkja, amely tökéletesen alkalmas kellemes sétára vagy piknikre, de akár az itt található neves Vigadó Étterembe is érdemes ellátogatni. Emellett a parkban szobrok és szökőkutak is találhatók, sőt játszótér és szabadtéri edzőpark is. A park mellett pedig megtalálható a sportcsarnok és a műjégpálya, ahol sportrendezvényeken és koncerteken is részt vehettek, a beltéri jégpályán pedig nem csak télen van lehetőség korcsolyázásra. 

A Pannon Tenger Múzeum a Népkerttől mindössze néhány lépésnyire található, ahol olyan izgalmas kiállításokon kalandozhattok, mint a Dínók Földjén vagy az „Őserdei ösvényeken” című tárlatok. Garantáltan izgalmas program kicsiknek és nagyoknak egyaránt.  

Diósgyőr 

A Diósgyőri városrészt szintén nem érdemes kihagyni, ha ide látogattok, itt található ugyanis a híres Diósgyőri vár, amely restaurálása óta teljes pompájában megtekinthető. Sőt a vár mellett kialakított Lovagi Tornák Terén számos izgalmas programot szerveznek egész évben. A középkori és hagyomány őrző események mellett számos koncertnek, színházi előadásnak és lovas sporteseménynek is otthont ad ez a különleges rendezvénytér. 

Miskolctapolca 

Miskolctapolca szintén egy városrésze Miskolcnak, aminél jobb helyet keresve sem találnátok, ha izgalmas programokra vágytok. Itt található a híresen gyönyörű Barlangfürdő és az Ellipsum élmény- és strandfürdő is, így a nyári melegben tökéletes helyszín lehet egy kis felfrissülésre. Emellett hatalmas parkja különleges növény- és állatvilággal, sőt még saját tóval is rendelkezik, ahol vízibiciklizésre is van lehetőség. Ha pedig valami adrenalin dúsabb programra vágytok van itt Bobpálya és Kalandtúra park is. De az Avalon Park is ezen a részen található, amely további élményekkel várja az egész családot. 

Így, ha belföldi nyaralásra vágytok azt ajánljuk váltsatok Országbérletet és irány Miskolc, ahonnan akár még Eger, Nyíregyháza vagy Debrecen is kifejezetten közel van busszal vagy vonattal. 

Források: 

https://www.ujtarifa.hu/#block-views-block-pos-map-block-pos-map-2

https://www.miskolc.hu/miskolctapolca

https://pannontenger.hu/kiallitasaink/

https://diosgyorivar.hu/bemutatkozas