Költséghatékony külföldi utazás – Lengyelországi városok, melyek a pénztárcánkat is kímélik

Nincs is jobb annál, mint mikor élményeket és új tapasztalatokat szerezve töltjük fel kimerült tartalékjainkat. Amennyiben te is az az embertípus vagy, akit a kalandok, illetve az utazás tölt fel leginkább a szürke hétköznapok okozta mókuskerékből, mutatunk két olyan helyszínt, ami amellett, hogy rengeteg újdonsággal vár téged, még a pénztárcádnak is kedvez, pláne, hogy az utat vonattal is meg tudjuk tenni, ami persze plusz egy hatalmas élmény. 

Krakkó  

A Lengyelország déli részén található Krakkó, a Kis-Lengyelországi Vajdaságban terül el. Tökéletes úti cél azoknak, akik szeretnek csatangolni, nézelődni, hiszen rendkívül gazdag kulturális látnivalókban, történelmi műemlékekben, melyek ráadásul az UNESCO Világörökség részét képezik, tehát nem véletlenül az egyik legnépszerűbb idegenforgalmi központ. Hírneve nem csupán a véletlen műve, hiszen számtalan felfedezni való kincset kínál az ide látogatóknak.  

A lenyűgöző Várhegy panorámája, a Középkori Vásártér varázsa és a történelmi Wawel-kastély mind-mind olyan kihagyhatatlan napirendi pontok, amelyek teljes mértékben elvarázsolják majd az odalátogatókat. Emellett a város hangulatos utcái, érdekes múzeumai és a lengyel gasztronómia különlegességei is hozzájárulnak Krakkó vonzerejéhez. A helyiek kedvessége, a környékbéli legendák és a misztikus történetek pedig csak tovább fokozzák a hangulatot, így Krakkó nem csupán egy egyszerű úti cél, hanem egy valódi kulturális és történelmi élményforrás. Listánkon pedig azért kapott helyet, mert rendkívül alacsonyak az autókölcsönzési, illetve a szállodai költségek, valamint csaknem 665 kedvező árú vendéglátóhely található itt. 

Zakopane  

Zakopane, a már jól ismert síparadicsom, évente sok-sok turistát vonz gyönyörű havas tájaival. Ám tévhit azt feltételezni, hogy csak emiatt olyan közkedvelt. Egész évben sokféle kikapcsolódási lehetőséggel örvendezteti meg az odalátogatókat. Az aktív pihenés kedvelőinek például kifejezetten ajánlott, hiszen számos izgalmas túraútvonal közül válogathatunk a hegyekben. 

Ráadásul a kánikulától sem kell tartanunk, hiszen az év minden napján kellemesen hűsítő a levegő odafent. Ha pedig inkább csak pihennénk és ámuldoznánk a szebbnél-szebb részeken, üljünk fel a Gubałówka siklóvasútra, ami a róla elnevezett hegyre kalauzol fel minket, hogy megtekinthessük a csodás, Tátrára nyíló kilátást. Családdal való utazás során pedig ne hagyjuk ki a Terma Bania-t, amely élményfürdővel, kinti, illetve benti részekkel, szaunákkal és rengeteg csúszdával várja a felnőtteket és gyerekeket is egyaránt. 

Zakopane, bár rendkívül népszerű turisztikai célpont, nem híres az elszállt árairól. Sőt, még a régió legfrekventáltabb sétálóutcáin található éttermek is megfizethető árakkal büszkélkednek lehetővé téve a helyi jellegzetességek, mint például a pierogi, kedvező áron történő kipróbálását. Ám szerencsére nemcsak gasztronómiai élvezetek terén nyújt megfizethető élményeket, hanem szállások szempontjából is. A városban meglepően kedvező áron találhatunk szálláslehetőségeket, így nem szükséges teljesen kiürítenünk zsebeinket. Emiatt ideális úti cél lehet azoknak, akik szeretnének kényelmesen továbbá költséghatékonyan élvezni a lengyel hegyvidék varázsát és kulturális kincseit. 

Forrás: 

https://roadster.hu/legolcsobb-teli-uti-celok/

https://www.noklapja.hu/hetilap/2023/04/11/penztarcabarat-uti-celok/